R5 3500X sabit frekansta kararlı çalışmıyor

Katılım
6 Mayıs 2018
Mesajlar
52
Çözümler
1
Daha önceden İşlemcimi Ryzen Master programından deneyerek 4.0 GHz ve 1.25v değerlerinde sıkıntısız bir şekilde kullandım. Daha sonra ayarlarımı bu sefer BIOS'tan ayarladım ve birkaç ay sıkıntısız kullandım. Bir süre sonra oyunlarda çökmeler yaşamaya başladım. Bunu ne zaman yaşadığımı tam olarak hatırlamıyorum, BIOS güncellemesinden sonra olabilir. (Tam olarak ne zaman yaşadığımı hatırlamamamın sebebi oyunlardaki çökmelerin GPU Driver'ı yüzünden kaynaklandığını sanmamdı.) Yanlış hatırlamıyorsam F60e kullanıyordum ve F60 sürümüne geçtim.

Yeni sürüme geçtikten sonra eski ayarlarımı aynı şekilde uygulamıştım. 2 gün önce tüm BIOS ayarlarını default ayarlara döndürdüm ve oyunlardaki çökmeler kalktı. HWMonitor'den baktığımda işlemci 1.100v ve 1.475v olarak çalışıyor ve sürekli voltajı değişmekte, iki voltaj arasında gidip geliyor. Oyunlarda maksimum frekans olarak 4.1 GHz'e çıktığı oluyor.

BIOS yerine tekrardan Ryzen Master'dan denedim, aynı şekilde oyunlar çökmeye başladı. Yani hiçbir şekilde 4.0 GHz - 1.25v değerlerinde artık kararlı çalıştıramıyorum. Temiz kurulum yapmayı denedim, ama hiçbir faydası olmadı. Hem Peripherals --> AMD Overclocking bölümünden hem de M.I.T. Bölümünden kendim frekans ve voltaj ayarlayarak denedim, aynı sonuç.

1.) 1.475v değeri programda doğru mu gözüküyor?
2.) Eğer doğruysa bu voltaj değeri tehlikeli midir?

Anakart: Gigabyte B450M S2H.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1.4 voltaj çok
Sen anakartın üstündeki BIOS pilini sök 5 dk bkla ara sırada açma kapama tuşuna bas BIOS sıfırlansın sonra BIOS'a gir XMP aç daha sonra CPU Boost sıfır BIOS'ta açık olur hiç ellemeden bir de öyle dene.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı