R5 3500X sistem açılmıyor

AtlasCN

Femtopat
Katılım
30 Ekim 2020
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar yeni bir sistem topladım. Sistemin kasaya montajını yaptım fakat sistem açılmadı. Kasanın güç tuşuna basıyorum fanlar saniyelik dönüyor ve duruyor. RAM'lerde ise ışık kalıyor. Anakarttan ekran kartını söktüğümde ise fanlar çalışıyor fakat görüntü alamıyorum anakartın HDMI bağlantısından. Takribi 3 kere falan kontrol ettim kabloları, yanlış bir bağlantı yapmış olduğumu düşünmüyorum açıkçası. İnternetten araştırdığımda BIOS'un güncellenmesi gerektiğini söylemişlerdi, anakartın pilini söktüm 5 dakika bekledikten sonra takıp flash BIOS denedim fakat flash BIOS ışığı bir müddet sonra sönmedi sabit kaldı. RAM slotlarını denedim acaba sorun RAM'lerde mi diye, bana mısın demedi.
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max.
İşlemci: Ryzen 5 3500X.
RAM: Corsair Vengeance 2x8 3200 MHz.
Ekran kartı: MSI GTX 750 Ti.
Farklı bir PSU'da da denedim sonuç aynı ekran kartı varken fanlar saniyelik dönüp duruyor ekran kartı yokken fanlar çalışsa bile zaten görüntü yok.
Bakalım çözümüm ne olacak. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?
Not: Konuyu telefondan açıyorum es kaza gözümden yazım yanlışları kaçmış olabilir kusura bakmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güncelleme: Flash BIOS ile güncelleme yaptım güncelleme muhtemelen doğru bir şekilde gerçekleşti zira videolarda nasıl gerçekleşiyorsa aynı şekilde gerçekleşti BIOS güncellemesinden sonra sistem kendini yeniden başlattı fakat ekran kartı ile imkanı yok çalışmıyor sistem. Ayrıca tekrar belirteyim ramler ile olabilecek her türlü kombinasyonu denedim fakat görüntü almak namümkün
 
Ryzen 5 3500x apu bir işlemci dahili bir grafik kartı yok bu yüzden anakarttan görüntü gelmemesi normal büyük ihtimal ekran kartı arızalı ki sistem başlamıyor.
 
Malesef gerek tek slot ram gerek çift slot ramlerin olabilecek her türlü kombinasyonu denedim ekran kartı ile denediğim anda fanlar yarım tur atıp kesiliyor. Farklı bir ekran kartı ile denedim, sonuç aynı. Düşüncem aldığım anakartın arızalı olduğu yönünde ya da montajlarken es kaza zarar verdim.
 

Geri
Yukarı