R5 3500X ve MSI GTX 1660 sistem kapanıyor

Percinms

Femtopat
Daha fazla  
2 Hafta önce yeni bilgisayar topladım. Sıkıntısız olarak 3-4 saat Apex, Red Dead Online ve Cyberpunk oynayabiliyordum. Dün Cyberpunk oynarken 3. saat civarı mavi ekran hatası vermeden kendiliğinden kapanmaya başladı. Tekrar açtığımda ise ancak 30-35 dakika arası oynayabiliyorum sonra tekrar kendini kapatıyor. Kendini kapattığında açma tuşuna basarak açılmıyor. Fişi çıkar-tak yaptıktan sonra açılabiliyor, PSU anahtarını kapa-aç yapmak bile işe yaramıyor. 15 dakika OCCT Power ve 10 dakika Prime95 testi yaptım hiçbir sorun olmadı. Oyun sırasında CPU 80C, GPU 75C geçmiyor. Testlerde ise CPU 90C yaklaşıyor. Açılışta ve kapanışta hiçbir anormal ses gelmiyor. Manuel olarak sadece XMP açtım ve anakartı güncelledim. Sistemim:
  • Ryzen 3500X.
  • MSI GTX 1660 Ventus OC.
  • MSI B450 Tomahawk Max anakart.
  • Corsair 8x2 16 GB RAM 3000 MHz.
  • Cooler Master Elite 500 v4.
  • Windows 10 Pro lisanslı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun PSU'da galiba ama RAM'den de kaynaklanıyor olabilir.
Siz yine de Memtest86 ile RAM'lerinizi test edin.
İlgili bağlantılar:
Memtest86 ile Bozuk RAM Testi - Technopat
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sorun PSU fanının dönememesinden dolayı aşırı ısınması muhtemelen. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Yük altında bile fan dönmüyor. Herhangi bir engel var mı diye kontrol amaçlı üfledim ve fan döndü fakat çalışırken dönmüyor. Garanti ve iadede sorun çıkmaması için açmak istemiyorum. Çözüm bulamazsam iade edeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı