R5 3500X ve RX 5700 XT kaç yıl gider?

cerraah

Hectopat
Yer
Denizli/Pamukkale
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu sistem Ultra ayarlarda 1080P'de kaç yıl gider önümüzdeki oyunlarda? Yani 1080P ve Ultra ayarlarda kaç yıl oynarım kasmadan :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
2500k ile 8 sene 1080P oyun oynamış biri olarak yeni alacağınız işlemcinin ömrünün oldukça uzun olacağını söyleyebilirim. Ekran kartları ise maalesef çabuk gözden düşüyor. 5700XT kullanıcısı olarak da maksimum 4 sene veriyorum. Tabii bu sayı oyunları hangi çözünürlükte ve ne kalitede oynamak istediğinize bağlı değişir.
Ekran kartı daha hızlı düşüyor ama bence 4 sene az olmuş. Arkadaşım, 2016'da GTX 1080 aldı. Hala tüm oyunları 1080P High-Ultra arası oynuyor ve 3 sene daha değiştirmeyi düşünmüyor. 5700XT Bence 6 yıl gider. Sonrasında ayarları düşürürsünüz. R5 3500 ise bir o kadar gider. Ben R5 3500 yerine İ5-9400F alırdım o ayrı konu.

Kaldırırdan kastım Ultra-1080P ayarlarda kaç yıl gider ?
Hocam mesela 1080Ti 2016 yılında çıktı ama bakarsanız hala tüm oyunları Ultrada oynatabiliyor ama burada şöyle bir durum var. Oyun endüstrisi eskisine nazaran şuan daha hızlı gelişiyor ve işlemcilerin de çok çekirdekli ve threadli çıkmasından dolayı oyun motorları da ona adapte oluyor. Yani normalde olsa 5-6 sene diyebilirdim ama şuan 3-4 sene diyorum.

6 yıl olsa yeter. Zaten 6 yıla neredeyse bir o kadarda bir tane daha PC dizerim.
R5 3600 yerine neden İ5-9400F ?
i5-9400F için alınan B anakartı RAM'leri 2666 MHz'de sınırlı kalıyor, OC'lenmiyor ve işlemcide thread yok. Vasat bir işlemci. Yeni nesil işlemciyi de takamaycaksın o anakarta ama B450 bir anakarta 4. nesil işlemcileri takacaksın ve 4000+ MHz RAM takabiliyorsun ve OC'leyebiliyorsun.

Kaldırırdan kastım Ultra-1080P ayarlarda kaç yıl gider ?

Kardeş şakamatik felan mısın ne saçma sorular bunlar. Allah yaratmadı bu kartları insanoğlunun yaptığı bir malzeme. Eline gelir 3 ay sıkıntı olmaz bir anda olur olmadık chipsetin arızalanır gider kart. Bilemezsin kaç sene götüreceğini. He yine kesin bir şey dememi istiyorsan sıfır bir ürün tam performans seni 2 sene götürür. Zamanla randuman düşecektir sen de satıp yenileyeceksin.

Kardeş hayırdır ne bu atar?
Sokak değil burası. Biliyorum insanoğlunun eseri chipset arızalanması bu sorunun cevabı olabilir mi düşünün bakalım? 1080pde kaç yil gider diye sorduk oynayacağımız oyunlar belli.
Senin gibilerini barındırmamaları lazım.

Kardeş hayırdır ne bu atar?
Sokak değil burası. Biliyorum insanoğlunun eseri chipset arızalanması bu sorunun cevabı olabilir mi düşünün bakalım? 1080pde kaç yil gider diye sorduk oynayacağımız oyunlar belli.
Ya bilemezsin kaç sene gideceğini diyorum. Her sene oyun çıkıyor, sen bana deki bu sistem 2019 AAA oyunlarını kaç sene götürür az çok bir şey deriz. Ama sen 3-4 sene sonrasının güncel oyunlarını (Mmo-fps-battle royal) dahil 1080p ultrada oynamayı bekleme.

PUBG CS GTA 5 Rainbow Bannerlord
Hocam 5 sene bu GRAFİK KARTI taşır seni sırtında. O zaman piyasaya göre satarsın. Zaten sistemin hakkı 5'tir bence. 5 seneden sonra çalışıp bütçe ayırıp yenileyeceksin ya da sistemin hiç yorulmamış olacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı