R5 3600 102 Derece

197823

Kilopat
Arkadaşlar geçen hafta konu açmıştım kuzenimin işlemcisi oyunlarda %40 kullanım civarında falan 92 dereceye kadar çıkıyordu diye. 2 sene olmuştu sistemi alalı ve hiç termal macun değiştirmemiştik, sizlerin önerisiyle bugün termal macun değişikliği yaptık. İşlemden sonra stres testi yapmaya karar verdik ve işlemci sıcaklığı 102 dereceye kadar çıktı, bir sorun olmasın diye kapattık bilgisayarı. Termal macun değişikliği de çok işe yaramadı ne yapmamız gerekiyor sizce? Son olarak işlemci kendini korumak için kapatıyor mu belli bir sıcaklığa çıktığında? Yanmasından korkuyoruz.

Evet belli bir dereceye çıktığında kapatıyor kendini, hangi stres testini yaptınız? Stok soğutucu mu?
Edit:102'e çıkmadan kapatması lazım aslında.

Arkadaşlar geçen hafta konu açmıştım kuzenimin işlemcisi oyunlarda %40 kullanım civarında falan 92 dereceye kadar çıkıyordu diye. 2 sene olmuştu sistemi alalı ve hiç termal macun değiştirmemiştik, sizlerin önerisiyle bugün termal macun değişikliği yaptık. İşlemden sonra stres testi yapmaya karar verdik ve işlemci sıcaklığı 102 dereceye kadar çıktı, bir sorun olmasın diye kapattık bilgisayarı. Termal macun değişikliği de çok işe yaramadı ne yapmamız gerekiyor sizce? Son olarak işlemci kendini korumak için kapatıyor mu belli bir sıcaklığa çıktığında? Yanmasından korkuyoruz.
Stok fan mı veya doğru takılmış mı?

Mümkünse bilgisayarı teknik servise ya da aldığınız firmaya götürün. Tamirin yapsınlar. Ayrıca 102 derece nedir ya su zaten 100 derecede kaynıyor.

Arkadaşlar sorduğunuz soruları kuzenime yolluyorum hepsini cevaplayacağım birazdan. Bende 100 derece üstünde kapatması gerekiyor diye biliyordum ama 102 dereceyi görmüş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı