R5 3600 4.4 GHz hızlarına nasıl çıkarılabilir?

394919

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar Ryzen Master üzerinden mi yapmam daha doğru olur anakarttan mı? Bir de bilen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim. Soğtuam anlamında sorunum yok SE 214 XT var. Kasa da havadar.
Özellikler.
-Ryzen 5 3600.
-B450M-H
-2x8 3600 MHz Corsair RAM.
-Corsair 550W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Ryzen Master üzerinden mi yapmam daha doğru olur anakarttan mı? Bir de bilen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim. Soğtuam anlamında sorunum yok SE 214 XT var. Kasa da havadar.
Özellikler.
-Ryzen 5 3600.
-B450M-H
-2x8 3600 MHz Corsair RAM.
-Corsair 550W PSU.

Öncelikle Ryzen Master üzerinden yapın hocam. Mümkünse UV de yapmaya çalışın. Belki hem daha yüksek MHz değerlerinde çıkabilirsiniz. Ardından elde ettiğiniz v ve MHz değerlerini BIOS'a girin. Her seferinde Ryzen Master açmak zorunda kalmayın.

Öncelikle Ryzen Master üzerinden yapın hocam. Mümkünse UV de yapmaya çalışın. Belki hem daha yüksek MHz değerlerinde çıkabilirsiniz. Ardından elde ettiğiniz v ve MHz değerlerini BIOS'a girin. Her seferinde Ryzen Master açmak zorunda kalmayın.

Hocam pek anlamıyorum o yüzden yardım istedim. Biraz detaylı aşama aşama anlatır mısınız?

Hocam pek anlamıyorum o yüzden yardım istedim. Biraz detaylı aşama aşama anlatır mısınız?

Hocam öncelikle Ryzen Master'ı açın. Ondan sonra Basic viewdayken CPU clock hızını istediğiniz değere çekin(4400MHz). Ardından v değerini 1.3 veya 1.4v değerine çekin apply&test deyin. Sonra yavaş yavaş v değerini düşürüp düşürüp apply&test deyip 30-40 saniye kadar bekleyin. Mavi ekran alana kadar bunu yapın. Ardından mavi ekran almadığınız sınır değeri belirleyip BIOS ayarlarına kaydedin.

Hocam öncelikle Ryzen Master'ı açın. Ondan sonra Basic viewdayken CPU clock hızını istediğiniz değere çekin(4400MHz). Ardından v değerini 1.3 veya 1.4v değerine çekin apply&test deyin. Sonra yavaş yavaş v değerini düşürüp düşürüp apply&test deyip 30-40 saniye kadar bekleyin. Mavi ekran alana kadar bunu yapın. Ardından mavi ekran almadığınız sınır değeri belirleyip BIOS ayarlarına kaydedin.

Hocam 4.4 ve 1.3v yapınca mavi ekran verdi. 1.4v mı deneyeyim? Bir de şu an Ryzen Master açamıyorum direkt siyah ekran yiyorum. Nasıl düzeltebilirim?

Hocam 4.4 ve 1.3v yapınca mavi ekran verdi. 1.4v mı deneyeyim? Bir de şu an Ryzen Master açamıyorum direkt siyah ekran yiyorum. Nasıl düzeltebilirim?

Uygulamayı silip yüklemeyi deneyin. 1.4v ile deneyebilirsiniz. Eğer mavi ekran vermezse biraz düşürün. Böyle devam edin. Siyah ekran sorununu ben yaşamamıştım.

pbo edc bug hatasını deneyebilirsiniz sürekli sabit voltaj vermeyip gerektiği zaman kullansın voltaj az geldi çok geldi uğraşmak istemeseniz kısa yol budur araştırıp detaylarını bakabilirsiniz ben kendim yaptığımda 4450 mhz kadar çıktığı oluyordu oyunlarda tabi sıcaklıklarda orantılı artıyor

Uygulamayı silip yüklemeyi deneyin. 1.4v ile deneyebilirsiniz. Eğer mavi ekran vermezse biraz düşürün. Böyle devam edin. Siyah ekran sorununu ben yaşamamıştım.

PBO edc bug hatasını deneyebilirsiniz sürekli sabit voltaj vermeyip gerektiği zaman kullansın voltaj az geldi çok geldi uğraşmak istemeseniz kısa yol budur araştırıp detaylarını bakabilirsiniz ben kendim yaptığımda 4450 MHz kadar çıktığı oluyordu oyunlarda tabii sıcaklıklarda orantılı artıyor.

Hocam 1.4v yapınca siyah ekran vermedi ama derece asoğutucu olmasına rağmen aniden 88 derece olup geri indi ve bu hatayı aldım ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (11).png
    Ekran Görüntüsü (11).png
    1,3 MB · Görüntüleme: 102
1.4V sağlıklı bir voltaj değil. Ryzen 3000 ailesinde 1.35V üstünü önermiyorum ve genelde de önerilmez. Degrade olabilir işlemci. 1.3-1.325V verip çıkabildiğin maksimum frekansı kademe kademe yükseltip dene. 1.325V yazıp önce 4100 MHz dene. Baktın stabil, sonra 4150 MHz yap. Yine stabil, 4200 MHz yap. Yine stabil, 4250 MHz yap. Problem yaşamadığın yere kadar bu şekilde ilerle.

Bu arada stabilite testi için Prime 95 Small FFTs yapmanı öneririm.

2,5 yıl kadar 3600 kullandım, 1,375V @4.5GHz stabil değerler alıyordum ve bu şekilde kullandım 2,5 yıldır. Örnek olması açısından değerleri paylaştım, sizde birebir aynı voltajda aynı değerlere çıkamayabilir. Soğutma olarak Arctic 34 Freezer Duo kullanıyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı