R5 3600 balanced iken bile 80 derecenin üstüne çıkıp kapanıyor

Merhabalar. Yeni bilgisayar topladım içerik olarak aşağıdaki gibidir;

R5 3600.
RX 5700 XT.
MSI B550 GAMING Plus AM4 4400MHz.
G.Skill 8x2 CL16 3600MHz RAM.

Tüm driverların son sürümlerini yükledim, chipset vs. her şeyi yaptım ve balanced ayarlarda bile işlemcim 4200 MHz'lere çıkıp 80 derecenin üstüne çıkıyor, oyunun ortasında kapanıyor ve bunu defalarca yaptı. İşlemci hızını sabitlemeyi düşünüyorum ama nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz? Tavsiyelere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Yeni bilgisayar topladım içerik olarak aşağıdaki gibidir;

R5 3600.
RX 5700 XT.
MSI B550 GAMING Plus AM4 4400MHz.
G.Skill 8x2 CL16 3600MHz RAM.

Tüm Driver'ların son sürümlerini yükledim, chipset vs. her şeyi yaptım ve balanced ayarlarda bile işlemcim 4200 MHz'lere çıkıp 80 derecenin üstüne çıkıyor, oyunun ortasında kapanıyor ve bunu defalarca yaptı. İşlemci hızını sabitlemeyi düşünüyorum ama nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz? Tavsiyelere açığım.

Aynı işlemciyi kullanıyorum benimkinde de aynı ısınma sorunu vardı ama 80 derecenin üstünde kendini kapatması normal değil. 90-95leri görmeden kendini kapatiyorsa eğer servisine bir verin dedim. Sıcaklık çözümü için herkes bir soğutucu lazım diyor ama geçici bir çözüm olarak performanstan biraz kısıp Core performance Boost ayarını kapatabilirsiniz. Nasıl kapatılacağına dair videolarda YouTube üzerinde vardır. İyi forumlar.
Hocam
Sıcaklık yeni alınan bir sisteme göre çok fazla. Bence soğutucu montajı hatalı ya da soğutucu bloğunun plastik korumasını sökmediniz takarken. Ayrıyetten sorun BIOS'tan kaynaklanıyor da olabilir. Güncellemeyi deneyebilirsiniz.
Herkeste bu sorun var. Verilen fanin yetersizliğinden kaynaklanıyor bu sorun.

Aynı işlemciyi kullanıyorum benimkinde de aynı ısınma sorunu vardı ama 80 derecenin üstünde kendini kapatması normal değil. 90-95leri görmeden kendini kapatiyorsa eğer servisine bir verin dedim. Sıcaklık çözümü için herkes bir soğutucu lazım diyor ama geçici bir çözüm olarak performanstan biraz kısıp Core performance Boost ayarını kapatabilirsiniz. Nasıl kapatılacağına dair videolarda YouTube üzerinde vardır. İyi forumlar.
Hocam

Herkeste bu sorun var. Verilen fanin yetersizliğinden kaynaklanıyor bu sorun.
Monte işlemlerini firmanın kendisi yaptığı için donanımsal olarak tam olarak sorunu anlayamıyorum ki çok da bilgim yok.Başka önerebileceğiniz bir şey var mı?

Monte işlemlerini firmanın kendisi yaptığı için donanımsal olarak tam olarak sorunu anlayamıyorum ki çok da bilgim yok.Başka önerebileceğiniz bir şey var mı?
Dediğim gibi fan almak istemiyorsanız CPB yi kapatırsanız sıcaklık sorununuz yok olacaktır. Ayrıca tam olarak kaç derece sıcaklıkta kapandığını biliyor musunuz? Dediğim gibi 80 derecelerdeyken kapaniyorsa arızalı bir işlemci olabilir buna dikkat etmek gerek. Bir de bazen monte işlemlerini yapanlar fan vidalarını yeterince sıkmıyor o yüzden fan vidalarina da bir bakabilirsiniz. Benim öyleydi.

Dediğim gibi fan almak istemiyorsanız CPB yi kapatırsanız sıcaklık sorununuz yok olacaktır. Ayrıca tam olarak kaç derece sıcaklıkta kapandığını biliyor musunuz? Dediğim gibi 80 derecelerdeyken kapaniyorsa arızalı bir işlemci olabilir buna dikkat etmek gerek. Bir de bazen monte işlemlerini yapanlar fan vidalarını yeterince sıkmıyor o yüzden fan vidalarina da bir bakabilirsiniz. Benim öyleydi.
86 derece civarında kapanma yaşıyorum ve dediğiniz şeyi nerden kapatacağımı bilmiyorum ciddi anlamda kafam yandı bu islerle sabahtan beri ugrasmaktan yıldım...

86 derece civarında kapanma yaşıyorum ve dediğiniz şeyi nerden kapatacağımı bilmiyorum ciddi anlamda kafam yandı bu islerle sabahtan beri ugrasmaktan yıldım...
Hocam 86 derecede kapanması gerçekten normal değil. Servisini arayın bir konuşun bu konuyu gerekirse yollayin garantiden yenisini versinler. CBP yi kapatmanın yolunu youtube üzerinden izleyerek bulabilirsiniz. MSI anakart kullanmadığım için o konuda yardımcı olamıyorum. Ama hiç onunla uğraşmayın teknik servisi arayın direkt.

Hocam 86 derecede kapanması gerçekten normal değil. Servisini arayın bir konuşun bu konuyu gerekirse yollayin garantiden yenisini versinler. CBP yi kapatmanın yolunu youtube üzerinden izleyerek bulabilirsiniz. MSI anakart kullanmadığım için o konuda yardımcı olamıyorum. Ama hiç onunla uğraşmayın teknik servisi arayın direkt.
Yanıt için teşekkürler dediğiniz gibi yapacağım ama uğraşırken yanlışlıkla cpu rate'imi bios'tan 3800'e sabitledim tekrardan otomatiğe alamıyorum ağlicam ya

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı