R5 3600 bilgisayar Kilitlenme ve Mavi Ekran Sorunu

Gordon Freedos

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle minidump dosyalarını paylaşıyorum.

1) 052320-6531-01.dmp

2) 062020-28328-01.dmp

Sistemim;
AMD Ryzen 5 3600X
MSI B450 Tomahawk Max
Sapphire Pulse AMD Radeon RX 5700XT
XPG Gammix D30 16 GB(2x8G) DDR4 3000 MHz
Kingston A2000 500GB 2200MB/2000MBs NVMe PCI-e M.2 SSD (Windows buraya kurulu)
Toshiba P300 High Performance 1TB Dahili Sabit Disk, 3.5
High Power HPG-750BR-H12S 750W 80+ Bronze Aktif PFC ATX
BenQ 27" RL2755 1ms/60Hz Full HD Gaming LED monitör
İşletim Sistemi Windows 10 Pro

Sorunum; aldığım mavi ekran hataları ve bilgisayarın arada kilitlenmesi. Kilitlenme durumu tarayıcı (Chrome) sayfasında veya bazen boştayken olabiliyor. Kilitlendiği zaman zaten klavye-mouse çalışmıyor ve ekran değişmiyor. Mecburen Power tuşundan PC'yi kapatıp, tekrar açıyorum. Ayrıca M.2 SSD'yi tarattım ve bir sorun bulunmadı ama ciddi şüpheleniyorum. Çünkü PC'yi uyku modundan çıkarmak istediğimde mavi ekran hatası almıştım. Mavi ekranda belli süre kaldıktan sonra PC kendini tekrar başlatmak istedi fakat yüklü Windows bulunamadı. PC'yi tamamen kapatıp açtığımda ise başarılı şekilde açılabildi. Bu sorunları sık sık yaşamıyorum ama Power tuşundan kapatmak parçalara ciddi zarar verebileceğinden size danışmak istedim.

Ben şu kontrolleri yaptım;
SFC /scannow -Sorun tespit edilmedi
M.2 SSD ve Hard Disk - Bad Sector vb bir sorun tespiti için tarattım. Sorun tespit edilmedi.
Prime95 - CPU için yarım saat testi uyguladım. Bu esnada bir mavi ekran almadım.
FurMark - GPU için yarım saat testi uyguladım. Bu esnada bir mavi ekran almadım.

Sizlerin önerileri var mı? Benzer konular gördüm ama minidump dosyasından farklı bir yönlendirme yapabilirsiniz diye düşündüm.

Şimdiden teşekkürler.

Her markada bu sorun yaşanıyor ancak bu tür serilerde ve yazılımsal desteği iyi olmadığından üretici hatalı seriler olabiliyor her markada. Ancak üreticiden daha az hatalı çıkanlar GPU olarak Nvidia'dır.

Her markada bu sorun yaşanıyor ancak bu tür serilerde ve yazılımsal desteği iyi olmadığından üretici hatalı seriler olabiliyor her markada. Ancak üreticiden daha az hatalı çıkanlar GPU olarak Nvidia'dır.
Ah Murat hocam, böyle yazıncada bu sefer diyorlar ki yazılımında ne sorun varmış sallama, yok NVIDIA'nın daha az sorun çıkarttığı nereden biliyorsun, haydi bana internet üzerinden bir veri göster, haydi bana NVIDIA'nın daha az sorun çıkarttığına dair grafik veri göster nasıl bu kadar emin konuşuyorsun diyorlar. Ne garip bu konuya gelmemişler hayret ettim, normalde her konuya damlayıp ölümüne savunuyorlar bozuk kartları aksini iddia edenide linçliyorlar fanboy diye. Önlerine kanıt koyarsın ''Ben tek bir site demedim dünya genelinde veri göster'' derler. Ah marka sevicileri ah...

Aynen öyle hocam aklımdakileri cümleye dökmüşsünüz resmen.

Mavi ekran hataları konusunda bilgili arkadaşlar zaten yardımcı olacaktır. Ekran kilitlenme derken tam olarak nasıl oluyor? Görüntü bi an da gidip no signal oluyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor mu ? Size tavsiyem DDU programı ile şuan kullandığınız sürümü kaldırıp 20.4.2 ve 20.2.2 sürümlerini deneyin.

Merhaba, öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim. Tam olarak şu şekilde; bilgisayarda herhangi bir işlem yaparken ekran bir anda donuyor/kilitleniyor. Aynı zamanda mouse ve klavye ile de kontrol mümkün olmuyor. (Caps lock tuşunu açıp kapadığımda klavye ışığı değişmiyor. Klavyeyi söküp taktığımda da klavye bir tepki vermiyor.) Yani görüntüde herhangi bir gidip gelme veya no signal uyarısı almıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı