R5 3600 boşta 48 derecede çalışıyor

Senyval

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 3600 işlemcim ilk geldiğinde boşta 50-60 derecelerdeydi ve oyunlarda 75-80'e geliyordu. Undervolt işlemi yaptım ve sıcaklıklarım oyunlarda 60 derecelere düştü. Ancak boşta 45-50 derecelerde gezmeye devam ediyor. Stok fan kullanıyorum. Kasam ise Corsair Spec Delta.

Ryzen 5 3600 işlemcim ilk geldiğinde boşta 50-60 derecelerdeydi ve oyunlarda 75-80'e geliyordu. Undervolt işlemi yaptım ve sıcaklıklarım oyunlarda 60 derecelere düştü. Ancak boşta 45-50 derecelerde gezmeye devam ediyor. Stok fan kullanıyorum. Kasam ise Corsair Spec Delta.

İlk haline geri döndürmeni öneririm performans kaybı yaşarsın UV ile. İlk sıcaklık değerlerin R5 3600 ve stok fan için gayet makul değerler.

Havalar sıcak o yüzden etkisi olabilir bir de CPB açık mı?

İşlemci sıcak çalışmıyor olması gerektiği gibi çalışıyor zaten havanın sıcaklığıyla alakası yok.

Bazı konularda aynı işlemci ve stok fan ile boşta 30 derece alan kişiler gördüm.

Açık.

30 derece istiyorsan bu işlemciyi neden aldın bu işlemci sıcak çalışan bir işlemci yok ben illa 30 derecelere düşmek istiyorum diyorsan CPB'yi kapa o derecelere düşer ama ciddi performans kaybı yaşarsın. İşlemcinin turbo boost özelliğinden yararlanamayacaksın işlemci 3600mhz nin üstüne çıkmayacak.

İşlemci sıcak çalışmıyor olması gerektiği gibi çalışıyor zaten havanın sıcaklığıyla alakası yok.

30 derece istiyorsan bu işlemciyi neden aldın bu işlemci sıcak çalışan bir işlemci yok ben illa 30 derecelere düşmek istiyorum diyorsan CPB'yi kapa o derecelere düşer ama ciddi performans kaybı yaşarsın. İşlemcinin Turbo Boost özelliğinden yararlanamayacaksın işlemci 3600MHz'nin üstüne çıkmayacak.

Stok fan yerine başka bir kule tipi soğutucu alırsam sıcaklıklar ne kadar düşer? Mesela Arctic Freezer 34 Duo.

Stok fan yerine başka bir kule tipi soğutucu alırsam sıcaklıklar ne kadar düşer? Mesela Arctic Freezer 34 Duo.
Bende R5 3600 kullanıyorum 360mm sıvı soğutma kullanıyorum (montajında baya sıkıntı yaşadım termal macun düzgün dağılmadı) boşta 40-45 derece oyunlarda 60 ı geçmedi tam yükte 1 saatlik testin sonucunda max 75 ortalama 68-69 dereceyi gördü. Düzgün bi soğutmayla ve düzgün montajla buz gibi kullanırsın işlemcini.

Mesela Arctic Freezer 34 Duo' yu iç denemedim ama youtube da videoları vardır.Stok soğutucudan çok daha iyi soğutur ama kaç derece etki eder bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı