R5 3600 CPU için anakart yüksek tutulmalı mı?

samedovski

Decapat
Merhabalar. Yavaş yavaş sistemi topluyorum. G.Skill 3600HZ 8x2 GB RAM ve Corsair Spec Delta 650W kasayı sipariş verdim. İşlemci olarak da 3600 almayı düşünüyorum. Bu bileşenlere uygun olarak giriş seviyesi anakartlar beni kurtarır mı yoksa yükseltmeli miyim ana kartı? Aklıma MSI B450M-A PRO Max ve Gigabyte B450M SH2 ana kartları var.

Zaten Ryzen 4000 B450 destekli. B550, X570'e filan gerek yok. İstiyorsanız alın. Anakart yüksek alsanız bile bir şey olmayacağını düşünüyorum B550 alıp PCI 4.0 filan kullanmayacağınıza göre.

Overclock abartılmayacaksa dediğiniz modeller yeterli Ryzen 5 3600 ile. Ancak biraz overclock yapacağım veya ileride Ryzen 4000 serisi alayım dediğinizde giriş seviyesi B450 anakartlar yetersiz kalabilir. Bu sebeple giriş seviyesi B450 veya B550 yerine şu anakartlara da bakabilirsiniz:

Biraz daha iyi:

MSI B450-A PRO MAX AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz (O.C.) USB3.1 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Tomahawk Max önerecektim ama artık fiyatını hak eden bir anakart olmaktan çıktı.

Son düzenleme:
Overclock abartılmayacaksa dediğiniz modeller yeterli Ryzen 5 3600 ile. Ancak biraz overclock yapacağım veya ileride Ryzen 4000 serisi alayım dediğinizde giriş seviyesi B450 anakartlar yetersiz kalabilir. Bu sebeple giriş seviyesi B450 veya B550 yerine şu anakartlara da bakabilirsiniz:

Biraz daha iyi: MSI B450-A PRO MAX AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz (O.C.) USB3.1 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Tomahawk Max önerecektim ama artık fiyatını hak eden bir anakart olmaktan çıktı.
4000 serisinin orta seviye işlemcisi giriş seviye ana kartlarda tam verimli çalışmaz mı diyorsun hocam?

4000 serisinin orta seviye işlemcisi giriş seviye ana kartlarda tam verimli çalışmaz mı diyorsun hocam?

Hocam o konuda tabii ki belirli bir şey yok kağıt üstünde tüm B450'ler çalışacak ancak verimleri ve stabiliteleri farklı olabilir. Biri daha sıcak çalışır belki, gerekli gücü sağlamada ufak sorunlar yaşar vs. ancak bunlar şimdilik sadece ihtimal. Adamlar destekleyecek diyorsa destekleyecek ama B450'lerin orta ve üst seviyeleri dışında 4000 serisi kullanmak ne kadar mantıklı onu düşünüyorum. B450 beta biosları tek yönlü olacak yani geri dönüşü yok 4000 serisi taktığınızda, bunu da göz önünde bulundurun. Ben B550 ile B450 Tomahawk Max arasında kaldım ama MSI Max serisinin gücü mantıklı geldiği için B550 tercih etmedim. Benimki de riskli, güncellemesi tek yönlü.

Ama siz overclock ile bir süre uğraşmayacaksanız, 4000 serisine de güncellemeyecekseniz sıkıntı yok.

Ha belki 3600'ü ve giriş seviye B450'yi satar B550 anakart ve 4000 serisi işlemci alırsınız ileride. Geleceği konuşmak her zaman önemli ama şimdilik kullanmayacağımız özellikler için anakartı uçurmaya da gerek yok gibi düşündüm. Sadece gelecekte baş ağrımasın diye termal tasarım olarak daha güçlü bir anakart alınabilir diye önerdim.

Giriş seviye B450 orta seviye 4000 kaldırır gibi ama özelliklerin ne kadarını kullanır, ne kadar stabil olur bilemiyorum.

@EgeN7 Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. Attığınız ana kartlara yükseltilebilir ama dediğiniz gibi işlemci ve ana kartı satıp da yükseltme yapılabilir. Piyasası ikisinin de var sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum.Gönül ister ki oradan bi tomahawk çekelim ama bütçe yok işte :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı