R5 3600 için anakart ve RAM önerisi

Dual M.2 için B550 çipset alakasız şeyler. B550'yi PCI-ex. 4.0 için almalısınız eğer alacaksanız. Hem ekran kartları hem de SSD'ler bu nimetten faydalanıyorlar.

Anladım, yardımınız için teşekkür ederim. Sanırım ASUS Prime B450M-A II benim için doğru bir seçim olabilir. Bahsettiğim anakartta BIOS flashback özelliği var. Bu anakart ile R5 5600X kullanabileceğimi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Anladım, yardımınız için teşekkür ederim. Sanırım ASUS Prime B450M-A II benim için doğru bir seçim olacaktır. Bahsettiğim anakartta BIOS flashback özelliği var. Bu anakart ile R5 5600X kullanabileceğimi düşünüyorum.
Evet ama sadece 1 tane m.2 slotu var. Eğer x1 slotuna bir adaptör alırsanız o da maksimum 500mb hız veriyor ki normal sata ile aynı.

Evet ama sadece 1 tane M.2 slotu var. Eğer X1 slotuna bir adaptör alırsanız o da maksimum 500 MB hız veriyor ki normal SATA ile aynı.

İşte ben de tam olarak bu sebebten ötürü anakart konusunu açtım PCI-ex. 4.0 özelliği RTX 3000.
Serisi ekran kartları için o kadar önemli değil. Üstelik oyunlarda performansı etkilemiyor (yanlışım varsa düzeltin). B450 seviyesinde Dual M.2 özelliği olan anakart bulamadığım için sormak istemiştim.

İşte ben de tam olarak bu sebebten ötürü anakart konusunu açtım PCI-ex. 4.0 özelliği RTX 3000.
Serisi ekran kartları için o kadar önemli değil. Üstelik oyunlarda performansı etkilemiyor (yanlışım varsa düzeltin). B450 seviyesinde Dual M.2 özelliği olan anakart bulamadığım için sormak istemiştim.
Evet AMD 6000 serisinde etki ediyordu sanırım.
İki slotlu olanlar var ama biraz daha ileri seviye anakartlarda var.

• 1.si Kingston Fury Beast 8 GB 3600 MHz CL17.
  • 2.si Kingston Fury Beast 8 GB 3200 MHz CL16.
2 RAM arasında CL değeri dışında bir fark yok. CL16 olması 400 MHz'den önemli mi?

3600 MHz CL17. Zaten aradaki frekans farkı gecikme farkını kapatıyor. Hatta daha düşük gecikmeye sahip.

Kartın VRAM darboğazına girdiği her yerde etki ediyor. Almışken B550 al.

Kartın VRAM darboğazına girdiği her yerde etki ediyor. Almışken B550 al.

Hem R5 5600X işlemcisine geçiş yaptığım zaman tak çalıştır yapabildiğim için hem de 1TB M.2 aldıktan sonra 1TB ekleme yapabilmek için benim de gönlümden B550 geçiyor. Ama bir yanımda B450 zaten R5 5600X ile kullanılabilir diyor ve B450 almamı söylüyor. Sanırım en mantıklısı giriş seviye bir B550 olacak.

Evet AMD 6000 serisinde etki ediyordu sanırım.
İki slotlu olanlar var ama biraz daha ileri seviye anakartlarda var.

R5 5600X işlemcisini BIOS Update olmadan tak çıkar desteklediği için, Dual M.2 yuvası olduğu için, aradaki fiyat farkı fazla olmadığı için ve her ne kadar işime yaramayacağını düşünsemde PCI- ex. 4.0 için giriş seviye bir B550 almaya karar verdim. Yardımınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı