R5 3600 için Ekran kartı - PSU - kasa önerisi

Benim düşündüğüm 2 kasa mevcut aslında;
1) THERMALTAKE Versa J25
2) POWER BOOST VK-G3904S
Yok görünüşten çok performansı işleyişe önem veriyorum yani gösterişli olmasına gerek yok. Sizin bulduğunuz 3 fanlı model nedir hocam.

Evet bende yorumları okuken açıkcası soğudum. Uçak kalkıyor, sinek vızıltısı tarzı youmlar ile karşılaştım ama sizin önerdiğiniz hava soğutucu kasanın yan paneline sıcak havayı dağıtacak. Önerebileceğiniz farklı tür bir sıvı soğutma var ise paylaşabilir misiniz?
Versa j25 uygundur dediğim gibi fanı son hıza almadığın sürece çok ses çıkmıyor ama alırsan pervaneli savaş uçağı gibi ses çıkarıyor.

Sıvı soğutmada CoolerMaster için çok fazla şikayet eden duydum. Su fokurdama sesi, pompa sesi gibi sesler.
Corsair'in iyi olduğunu biliyorum ve kullandığım sıvı soğutmayı 5 yıldır kullanıyorum. SilverStone da çok öneriliyor ancak nasıldır fikrim yok.
Fiyatların uçtuğu bu dönemde sıvı soğutma almak yerine iyi bir hava soğutma alıp, artan paraya ekran kartını daha üst model alabilirsiniz ya da monitörünüz eskiyse 144 Hz 1 ms özellikleri olan monitör alabilirsiniz.

Seçtiğiniz kasalar kötü ya benim attığım gibi 2X fan ile Phanteks P300A veya Sharkoon Night Shark alınabilir veya fan alamayıp PF40 gibi bir soğutucu alınabilir.

Sharkoon alırsanız yan panele takılabilir.

Corsair'in iyi olduğunu biliyorum ve kullandığım sıvı soğutmayı 5 yıldır kullanıyorum. SilverStone'da çok öneriliyor ancak nasıldır fikrim yok.
Ya da monitörünüz eskiyse 144 Hz 1 ms özellikleri olan monitör alabilirsiniz.

Monitör bayağı eski zaten onu en son bütün bilgisayarı topladıktan sonra düşünüyorum. Corsair'in hangi modelini kullanıyorsunuz hocam.

SilverStone PF240 değerlendirin hocam Cooler Master istemiyorsanız.

İstemiyor değilim yanlış anlaşılmasın hocam sadece yorumlara ve teknik bilgilere bakıyorum. Tabi dediğiniz ürününde indirimi mevcut.

Seçtiğiniz kasalar kötü ya benim attığım gibi 2X fan ile Phanteks P300A veya Sharkoon night shark alınabilir veya fan alamayıp PF40 gibi bir soğutucu alınabilir.

Sharkoon alırsanız yan panele takılabilir.

SilverStone alacağım gibi duruyor ama corsair markasıda kullanılar için memnun olunan bir marka. Bunu alsam önerdiğiniz kasanın üst fan yerine takabilir miyim?

Son düzenleme:
Phanteks P300A alırsanız direkt ön tarafa takın.
Alternatif olarak Kraken X52 modeline bakabilirsiniz.

İmzamda yazıyor. Corsair H80I GT kalın radyatörlü 120mm sıvı soğutmayı 5 yıldır kullanıyorum. Ne arızası var ne de sesi. Sistem komple değişti, AM4 uyumlu braketi yoktu ve yurt dışından satın aldım. Yeni sistemde de çok iyi soğutuyor. Alırsam yine Corsair alırım, şimdi kullandığım bozulmadığı sürece yenisini almam.
SilverStone kullanıcılarına da sormalısın, uzun vadede nasıldır öğrenmen iyi olabilir.

Bu arada sıvı soğutmayı sonra mı alacaksınız sistemle beraber mi? Eğer sistemden ayrı olarak alacaksanız sonraya erteleyip ekran kartına yatırıp, h100i almanızı öneririm. 120mm sıvı soğutmaları gereksiz buluyorum zaten h80 ile çok fiyat farkı yok. Ha sistemle beraber alacağım derseniz hazır indirimdeyken silverstone alın.

Benim kullandığımı alsın diye yazmadım zaten. Yeni modelleri varken onları almalı, yanlış anlaşılmasın. Sadece Corsair uzun kullanımlarda gayet başarılı, bunu belirtmek istedim. Genellikle olumlu duyumlar aldım arkadaşlarımdan da.

Benim kullandığımı alsın diye yazmadım zaten. Yeni modelleri varken onları almalı, yanlış anlaşılmasın. Sadece Corsair uzun kullanımlarda gayet başarılı. Genellikle olumlu duyumlar aldım arkadaşlarımdan da.
Bende Corsair'in kalitesine bişey demedim zaten reis, arkadaşın bütçeyi daha çok ekran kartına yatırıp bide kaliteli bir sıvı soğutma alsın diye h serisini önermedim çünkü fiyatı biraz daha tuzlu. Silverstone 240mm 700 TL civarlarında iken Corsair h100i 240mm 1000 TL ve üstü

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı