R5 3600 için Ekran kartı - PSU - kasa önerisi

Benim kullandığımı alsın diye yazmadım zaten. Yeni modelleri varken onları almalı, yanlış anlaşılmasın. Sadece Corsair uzun kullanımlarda gayet başarılı, bunu belirtmek istedim. Genellikle olumlu duyumlar aldım arkadaşlarımdan da.

Evet Corsair'in uzun ömürlü olduğunu ben de duydum. Açıkcası 120mm yerine 240mm'lik bir Corsair düşünüyorum.

Bu arada sıvı soğutmayı sonra mı alacaksınız sistemle beraber mi? Eğer sistemden ayrı olarak alacaksanız sonraya erteleyip ekran kartına yatırıp h100i almanızı öneririm. 120mm sıvı soğutmaları gereksiz buluyorum zaten h80 ile çok fiyat farkı yok. Ha sistemle beraber alacağım derseniz hazır indirimdeyken silverstone alın.
Şuan ayrı alıyorum parça parça yavaş yavaş toplama halindeyim. Ama silvestone nasıldır yorum pek yok. Açıkcası daha önce hiç duymadım bu markayı. 120mm bende düşünmüyorum. Kasanın üst fan paneli kullanmak için 240mm daha iyi geliyor. CORSAIR Hydro Serisi H100i

Bende Corsair'in kalitesine bişey demedim zaten reis, arkadaşın bütçeyi daha çok ekran kartına yatırıp bide kaliteli bir sıvı soğutma alsın diye h serisini önermedim çünkü fiyatı biraz daha tuzlu. Silverstone 240mm 700 TL civarlarında iken Corsair h100i 240mm 1000 TL ve üstü
Evet şuan %6 bir indirim var. Sende haklısın ekran kartı açısından idare edecek işini görecek bir ürün al şimdilik ekran kartı iyi olsun ilerde daha iyi bir soğutma sistemi alırsın diyorsun hocam anladığım bu.

Evet Corsair'in uzun ömürlü olduğunu ben de duydum. Açıkcası 120mm yerine 240mm'lik bir Corsair düşünüyorum.

Şuan ayrı alıyorum parça parça yavaş yavaş toplama halindeyim. Ama silvestone nasıldır yorum pek yok. Açıkcası daha önce hiç duymadım bu markayı. 120mm bende düşünmüyorum. Kasanın üst fan paneli kullanmak için 240mm daha iyi geliyor. CORSAIR Hydro Serisi H100i

Evet şuan %6 bir indirim var. Sende haklısın ekran kartı açısından idare edecek işini görecek bir ürün al şimdilik ekran kartı iyi olsun ilerde daha iyi bir soğutma sistemi alırsın diyorsun hocam anladığım bu.
Aynen dostum sonuçta sıvı soğutma ileride alınabilir fakat ekran kartını değiştirmek zordur. Silverstone konusunda çin merdiven altı gibi bir düşünce olmasın, benim bildiğim kadarıyla eski Cooler Master çalışanları tarafından kurulmuş Tayvan menşeili bir firma.

Benim sana son tavsiyem sıvı soğutmayı şu anlık boşver paranı olabildiğince ekran kartına yatır RX 5700 XT Pulse falan alabilirsen müthiş olur.

Son düzenleme:
Cuma günü İncehesap'ta Gaming gecesi oluyor. Almışken iyisini almak istiyorum Sapphire Pulse RX 5700XT kampanyası olursa da olmazsa da alacağım. Soğutma sistemini içinde bir miktar ayırdığım parayı bu ekran kartına yatırmak istiyorum. Senin önerdiğin SilverStone'yi iş görülsün maksadıyla düşünüyorum. Açıkcası kasayı da henüz belirleyemedim. Benim almış olduğum anakart mATX, ve ATX yazan kasaya ben mATX anakartı takabilir miyim? Önermiş olduğunuz kasaların yorumlarından fan sesi gibi yorumlar beni tatmin etmedi. Şu kasa önerdiğiniz 240Mm'lik soğutucuyla iş görür mü acaba?
XPG Invader Mid Tower ATX

Cuma günü İncehesap'ta Gaming gecesi oluyor. Almışken iyisini almak istiyorum Sapphire Pulse RX 5700XT kampanyası olursa da olmazsa da alacağım. Soğutma sistemini içinde bir miktar ayırdığım parayı bu ekran kartına yatırmak istiyorum. Senin önerdiğin SilverStone'yi iş görülsün maksadıyla düşünüyorum. Açıkcası kasayı da henüz belirleyemedim. Benim almış olduğum anakart mATX, ve ATX yazan kasaya ben mATX anakartı takabilir miyim? Önermiş olduğunuz kasaların yorumlarından fan sesi gibi yorumlar beni tatmin etmedi. Şu kasa önerdiğiniz 240Mm'lik soğutucuyla iş görür mü acaba?
XPG Invader Mid Tower ATX
Evet gösterdiğiniz kasanın üst kısmında 240mm radyatör desteği var. mATX anakart ATX boyutunun küçük halidir adı üstünde "mini atx" yani evet kullanabilirsiniz hatta kasaya küçük gelecektir, kasanın içi ferahlar. Bu arada ister Corsair alın, ister silverstone, ister cooler master isterseniz hiçbirini almayıp işlemciyle gelen stok fanla kullanın işlemci yanmaz. Sıvı soğutmayı zorunluluk gibi görmeyin. Bütçenizi çok zorlamayın. Ha overclock manyağıyım derseniz direk alın :)

Evet gösterdiğiniz kasanın üst kısmında 240mm radyatör desteği var. mATX anakart ATX boyutunun küçük halidir adı üstünde "mini ATX" yani evet kullanabilirsiniz hatta kasaya küçük gelecektir, kasanın içi ferahlar. Bu arada ister Corsair alın, ister SilverStone, ister Cooler Master isterseniz hiçbirini almayıp işlemciyle gelen stok fanla kullanın işlemci yanmaz. Sıvı soğutmayı zorunluluk gibi görmeyin. Bütçenizi çok zorlamayın. Ha overclock manyağıyım derseniz direkt alın :)

Hayatımda daha önce hiç overclock yapmadım ve videolara bakıyorum nasıl yapılır gibi videolara.☺ Ama üstüne düştüğün ve bilgisini verdiğin o ekran kartını alacağım hocam. Yorumlara ve teknik bilgilere bakınca 1660 Super hevesimi kaçırdı. Katılan ve görüşlerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler diliyorum.

Hayatımda daha önce hiç overclock yapmadım ve videolara bakıyorum nasıl yapılır gibi videolara.☺ Ama üstüne düştüğün ve bilgisini verdiğin o ekran kartını alacağım hocam. Yorumlara ve teknik bilgilere bakınca 1660 Super hevesimi kaçırdı. Katılan ve görüşlerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler diliyorum.
Biz teşekkür ederiz başkan. İnşallah bende 1-2 ay sonra senin ki gibi bir sistem toplayacağım 2k 144 hz bir monitörle birlikte. Şimdiden hayırlı olsun, sana da iyi günler dilerim.

Bugün başlayacak Gaming gecesinde Sapphire Pulse RX 5700 XT kampanyası olmaz ise ki olsa bile bütçemi çok zorlayacak gibi duruyor. MSI GeForce GTX1660 SUPER GAMING X 6GB GDDR6 192Bit bu ekran kartında çok gözüm kaldı. + Olarak bütçemin üstünde kalmasından ötürü durumlar kötüye gidiyor burada işçi çıkarmaları maaş ödemeleri ve eksik verilmesi gibi durumlar. Çok kararsız kaldım MSI alsam çok bir kaybım olur mu arkadaşlar?

Bugün başlayacak Gaming gecesinde Sapphire Pulse RX 5700 XT kampanyası olmaz ise ki olsa bile bütçemi çok zorlayacak gibi duruyor. MSI GeForce GTX1660 SUPER GAMING X 6GB GDDR6 192Bit bu ekran kartında çok gözüm kaldı. + Olarak bütçemin üstünde kalmasından ötürü durumlar kötüye gidiyor burada işçi çıkarmaları maaş ödemeleri ve eksik verilmesi gibi durumlar. Çok kararsız kaldım MSI alsam çok bir kaybım olur mu arkadaşlar?
2400 Liraya geçen RX5600XT Pulse görmüştüm. Eğer yeni üretilen ise alın. Yeni olduğunu anlamak için küçük bir ayrıntı vardı ama şuan unuttum. Kasa için Corsair Spec Delta ya da P400A RGB önerimdir.

2400 liraya geçen RX 5600XT Pulse görmüştüm. Eğer yeni üretilen ise alın. Yeni olduğunu anlamak için küçük bir ayrıntı vardı ama şu an unuttum. Kasa için Corsair Spec Delta ya da P400A RGB önerimdir.

Kasayı hallettim teşekkürler. SAPPHIRE RADEON™ RX 5600 XT PULSE GDDR6 6GB 192Bit galiba bunu söylüyorsunuz ancak anlamadığım konu şu Benchmark vs sitelerde ve bu forumda açılan konuda 5600XT Pulse daha önde gösteriyor. Özelliklerine bakınca da Max çekirdek hızının 5600'den üstün olduğunu ancak CUDA sayısı olarak da 5600 üstün olduğu görülüyor. Herkesin doğru bildiğini ısrarla yanlış bulmam işin garibi 😋. Oyun perfarmans açısından 1660 Gaming X tercih edilebilir mi?

Dosya Ekleri

• Ekran kartı 2.jpg
    Ekran kartı 2.jpg
    40,9 KB · Görüntüleme: 39
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı