R5 3600 için en az hangi anakart alınmalı?

Thales_m

Femtopat
Arkadaşlar, bu konularda aşırı iyi değilim de soruyorum. RTX 2060 Super ve Ryzen 5 3600'ü B450 anakart takabilir miyim? Başka forumda minimum B550 al demişlerdi de emin olamadım.

Tabii ki takabilirsiniz. Anakarta bütçeniz azsa güzel bir B450 takılabilir. Ama bütçeniz varsa en azından B550 almak daha mantıklı olacaktır. Hem Ryzen 4000 serisini destekleyecek hem de termal tasarımı daha iyi. Ama sağlam B450 anakartlar da takabilirsiniz. B450 anakartlar da 4000 serisi destekleyecek ancak beta BIOS güncellemesiyle sağlanacak bu durum. Ve tek yönlü bir güncelleme olacak.

Overclock yapacak mısınız? Bütçe nedir? Bunları belirtirseniz güzel bir anakart seçebiliriz.

Tabii ki takabilirsiniz. Anakarta bütçeniz azsa güzel bir B450 takılabilir. Ama bütçeniz varsa en azından B550 almak daha mantıklı olacaktır. Hem Ryzen 4000 serisini destekleyecek hem de termal tasarımı daha iyi. Ama sağlam B450 anakartlar da takabilirsiniz. B450 anakartlar da 4000 serisi destekleyecek ancak beta BIOS güncellemesiyle destekleyecek.

Overclock yapacak mısınız? Bütçe nedir? Bunları belirtirseniz güzel bir anakart seçebiliriz.

Overclock yapmayı düşünmüyorum açıkçası çok parça değiştirmek istemiyorum ben hep eski Bi laptopta oynadığım için ilk kez alayım güzel alayım kafasındayım bu yılda sınavım var ordan torpilliyim bütçe 14000 civarı çıktı ama (monitör kulaklık vesaireyle) ben msi B450 pro max düşünmüştüm

Overclock yapmayı düşünmüyorum açıkçası çok parça değiştirmek istemiyorum ben hep eski Bi laptopta oynadığım için ilk kez alayım güzel alayım kafasındayım bu yılda sınavım var ordan torpilliyim bütçe 14000 civarı çıktı ama (monitör kulaklık vesaireyle) ben msi B450 pro max düşünmüştüm

Anlıyorum. Overclock yapmayacaksanız bile en azından fazla abartmadan ama kendi halinde orta karar bir anakart alabilirsiniz. Sistemi nereden alacağınız belli mi? Hazır sistem mi alacaksınız yoksa parçaları uygun fiyatlı olarak tek tek aldıktan sonra sistemi kendiniz toplayabilir misiniz? Bilmiyorum parçaları aldınız mı, karar verdiniz mi bilemediğim için soruyorum belki 14.000 TL bütçeye daha iyi bir sistem toplanabilir diye. B450 A-Pro Max tercih edilebilir bir anakart.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı