R5 3600 için oyunda 65 derece normal mi?

Among Us'da böyle bir derecede anlamadım açıkçası 2K 144 Hz oynuyorum.

Soğutucunu hala söylemedin :) model önemli, Gamepower falansa değiş.

Among Us sanırım biraz daha işlemci odaklı bir oyun, ancak 2K'da oynadığında dengelemişsindir büyük ihtimal yükü. 65 iyi bir sıcaklık ama Among Us için bir tık fazla geldi, daha serin de olabilirmiş sanki o oyun için.

Among Us sanırım biraz daha işlemci odaklı bir oyun, ancak 2K'da oynadığında dengelemişsindir büyük ihtimal yükü. 65 iyi bir sıcaklık ama Among Us için bir tık fazla geldi, daha serin de olabilirmiş sanki o oyun için.

Bir saniye hocam bakacağım.

SilverStone PF240 ARGB 2x12cm fan Intel & AMD uyumlu sıvı soğutucu (SST-PF240-ARGB) bu hocam.
@TLP hocam bir zarar gelmez değil mi?

Son düzenleme:
SilverStone PF240

Kaliteli bir soğutucun var, sıcaklıklar güzel aslında. Sadece 2K'da üstüne üstlük Among Us gibi bir oyunda 65 derece olması biraz garibime gitti. İstersen bir stres testi falan yapabilirsin.

Sıvı soğutmanın pompası ve fan devirleri ne alemde bu arada? Onlara bakmak için BIOS'a girmen lazım, hazır elin değmişken voltaj değerlerine de bakarsın oradan.

Aslında bunlara AIDA64 üzerinden de bakabilirsin, benim BIOS takıntım var biraz :)

Başka oyunlarda ne durumdasın sıcaklık olarak?

Kaliteli bir soğutucun var, sıcaklıklar güzel aslında. Sadece 2K'da üstüne üstlük Among Us gibi bir oyunda 65 derece olması biraz garibime gitti. İstersen bir stres testi falan yapabilirsin.

Sıvı soğutmanın pompası ve fan devirleri ne alemde bu arada? Onlara bakmak için BIOS'a girmen lazım, hazır elin değmişken voltaj değerlerine de bakarsın oradan.

aslında bunlara AIDA64 üzerinden de bakabilirsin, benim BIOS takıntım var biraz :)

Aynı bir fark yok hocam.

aslında bunlara AIDA64 üzerinden de bakabilirsin, benim BIOS takıntım var biraz :)

Fortnite'de ilk girerken hocam 82 derece oluyor ondan sonra 62 derece oluyor bu normal midir?
@TLP
Aynı bir fark yok hocam.

Fortnite'de ilk girerken hocam 82 derece oluyor ondan sonra 62 derece oluyor bu normal midir?
@TLP

Hocam bir yorum yapar mısınız?

Aynı bir fark yok hocam.

Tamamdır, o zaman büyük ihtimal işlemcinin girdiği yüke göre fan devir arttırıyor sıcaklıktan ziyade anladığım kadarı ile.

Fortnite konusunda ise normal, oyunu açarken işlemciye ani bir yük biner. O yük bindiğinde zaten işlemci ısınacağından sıvı soğutma "biraz gecikmeli" olarak devreye girer. Zaten o 82 dereceler 2-3 saniyelik ani sıcaklıklardır, sonrasında 62 olması sorun olmadığını gösterir. Sıvı soğutmanın devreye girmesi için biraz zamana ihtiyacı var malum.

Peki hocam bu derece işlemcime bir zarar verir mi ne olur korkuyorum adam garanti gönderin dediler.

Adam garanti gönderin dediler.

Ona da ayrı gülüyorum zaten ya :D garanti falan hikaye gayet iyi sıcaklıklar. Bir işlemci 80+ derecelere çıkıyorsa suçlu işlemci değil termal çözümdür. Tabii 11900K gibi işlemciler bence istisna biraz o da ayrı mesele :)

Senin hem termal çözümün hem de sıcaklıkların gayet iyi. Hiçbir sıkıntı olmaz işlemciye, çiçek gibi kullanabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı