Darboğaz çok pis olur. Sıkıntı çıkarır uzun zamanlı kullanımda.Arkadaşlar soru belli ileride Ryzen 5 5600'e yükseltebilirim. Ve darboğaz olsa bilse sıkıntı çıkarır mı?
Isınma sorunu, throttling falan yapmaz mı?Darboğaz zarar veren bir şey değil, tam verim alamazsın sadece. İleride 5600 geçersen daha sağlıklı olur.
Arkadaşlar hatalı bilgi vermedim sanırsam. R5 3600 ile ARCB580 gayette darboğaz yapar + uzun süreli kullanımda çok sıcak çalışır işlemci.Darboğaz çok pis olur. Sıkıntı çıkarır uzun zamanlı kullanımda.
Yüzde 30 civarı dar boğaz var.Yapmaz, ileride güncelleme yapacaksanız bu hakkınızı AM5 platformuna geçerek değerlendirmelisin.
Ryzen 5 3600, Ryzen 5 5500 ayarinda bir islemci. 5500 ün ucu ucuna yettigini dusunursek darbogaz yapsa bile fazla hissettirmeyecegini dusunuyorum.Arkadaşlar hatalı bilgi vermedim sanırsam. R5 3600 ile ARCB580 gayette darboğaz yapar + uzun süreli kullanımda çok sıcak çalışır işlemci.
Neye göre yüzde 30? O tarz hesaplamalar yapan siteler fake stats veriyor.Yüzde 30 civarı dar boğaz var.
Arkadaşlar soru belli ileride Ryzen 5 5600'e yükseltebilirim. Ve darboğaz olsa bilse sıkıntı çıkarır mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.