R5 3600 overclock yapmak

RSK06

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 3600 işlemci kullanıyorum stok fan ile, işlemci çok fazla ısındığı için CPB kapattım.
Ben CPB kapalı iken OC mi yapsam daha iyi olur, CPB açık iken UV mi yapsam daha mantıklı olur?
Bu iki işlemin nasıl yapıldığına dair en ufak bir fikrim yok.
CTR testi yaptım ve sonuç olarak:

4.275GHz - 1.175v
4.400GHz - 1.250v

Değerli yapmamı söyledi sanırım.

Bunların ne olduğunu bilmiyorum. CTR testini CPB açık iken yaptım.
Biri OC, biri UV sanırsam. Hangisini yapmak daha mantıklı?
Nasıl yaparım?

Dosya Ekleri

• Screenshot 2021-01-25 180812.png
    Screenshot 2021-01-25 180812.png
    10,3 KB · Görüntüleme: 48
Overclock yapmak çok da zor bir şey değil sadece güç tasarruf modlarını kapatın ve voltaj arttırmadan yavaşça çıkın mavi ekran verirse votlaj arttırsınız. Her silikon aynı değil aynı işlemcilerde bile çok farklı voltajlar olabiliyor.

Ryzen 5 3600 işlemci kullanıyorum stok fan ile, işlemci çok fazla ısındığı için CPB kapattım.
Ben CPB kapalı iken OC mi yapsam daha iyi olur, CPB açık iken UV mi yapsam daha mantıklı olur?
Bu iki işlemin nasıl yapıldığına dair en ufak bir fikrim yok.
CTR testi yaptım ve sonuç olarak:

4.275GHz - 1.175v
4.400GHz - 1.250v

Değerli yapmamı söyledi sanırım.

Bunların ne olduğunu bilmiyorum. CTR testini CPB açık iken yaptım.
Biri OC, biri UV sanırsam. Hangisini yapmak daha mantıklı?
Nasıl yaparım?

Bende de aynı işlemci var, benimki de golden sample olması lazım (adını unuttum en üst Sample'ın bir alttaki idi). Ve 1.0875v ile 4.2 GHz alıyorum. Bir deneyin derim. Fakat ben MSI Core Frozr L kullanıyorum sıcaklıklar sizde yüksek çıkabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı