R5 3600 RTX 2080S Düşük FPS Sorunu

Biraz ayrıntı verir misiniz ? Hangi oyunlarda hangi çözünürlüklerde FPS düşmesi yaşıyorsunuz ? Örnek verirseniz ve oyun içi değerlerinizi paylaşabilirseniz yardımcı olabiliriz. Tüm sisteminizi de belirtmeniz sağlıklı olacaktır.

Oyunda optimizasyon problemi olabilir. Driver'ları falan kontrol edin belki güncel değildir. O da olmadı bir de grafikleri düşürüp deneyin. O da olmadı kart içi temizlik ve işlemci temizliği yapın. 2080'li bir bilgisayarda düşük FPS sorunu olmamalı bence...

Monitörden kaynaklanıyor olabilir. Monitörünüz 4K mı? Daha önce böyle bir sorun yaşadınız mı? İşlemci sıcaklığı ne durumda? Hangi oyunlarda FPS düşmesi yaşıyorsunuz? Oyun ayarlarından çözünürlüğü artırıp denediniz mi?

@stevesm1221 @play as Eminem @sagatagat
Sistemimi yeni dizdim 2k monitör ile oynuyorum oynamak istediğim oyun 1080p çözünürlük destekliyor ve gpu 50-60 arası kullanılıyor işlemci 40. Bu durumda fps drop yiyorum ayarlar fullde düşükte de aynı birşey değişmiyor stok soğutucu değil arctic freezer duo kullanıyorum. x570 anakart cl16 3600mhz 2x8 gb ram mevcut.

@stevesm1221 @play as Eminem @sagatagat
Sistemimi yeni dizdim 2k monitör ile oynuyorum oynamak istediğim oyun 1080p çözünürlük destekliyor ve gpu 50-60 arası kullanılıyor işlemci 40. Bu durumda fps drop yiyorum ayarlar fullde düşükte de aynı birşey değişmiyor stok soğutucu değil arctic freezer duo kullanıyorum. x570 anakart cl16 3600mhz 2x8 gb ram mevcut.
Ekran kartınız 1080p'de zorlanmadığı için %50-60 kullanabiliyor. 1080p'de sorun olur. 2K oynayamıyorsanız ayarları ultraya almak sorunu bir nebze azaltır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı