R5 3600 RTX 3060 oyun oynarken reset atıyor

umt81

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Oyun oynamaya başladıktan yarım saat sonra bilgisayar kendisini resetlemeye başladı. 2-3 haftadır böyle ve havaların ısınmasından dolayı olduğunu düşünmüştüm. Sıcaklık değerlerine baktığımda aşırı bir ısınma olmadığını fark ettim. Ben de parçaları uzun bir stres testine sokmak istedim. Ekran kartı ile başlamak istedim 26. dakika da bilgisayar kendisini resetledi ve uygulamayı açtığımda bir yazı ile karşılaştım aşağıya bırakıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Sistemim de aşağıda yazıyor.
Sistemim.
  • CPU: R5 3600.
  • GPU: Gigabyte eagle RTX 3060.
  • Anakart: MSI B550M-A Pro.
  • RAM: 3200MHz 2x8GB.

Ekran görüntüsü 2022-05-31 123938.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Isı 64 derece olarak kapanmış en son. İşlemcinin de testini yapın RAM cache Memory dahil.
şu an işlemci testini de yapıyorum 1 saat yapıp sonucunu yazacağım. sonrasında memtest86 ile ramlerin testini yapacağım.
PSU ne? Eski ve çok iyi olmayan bir şeyse ondan kaynaklanıyor olabilir.
FSP HYDRO GSM LİTE PRO 750W 80+GOLD PSU

Bende R5 3500X var onda Apex Legends oynarken o da reset atıyordu anladım ki fan işlemciyi soğutamıyormuş işlemciye test yapın bi.

Bende R5 3500X var onda Apex Legends oynarken o da reset atıyordu anladım ki fan işlemciyi soğutamıyormuş işlemciye test yapın bi.
şu an test ediyorum 26. dakikası ve stok fan olmasına ve havanın 30 derece olmasına rağmen 55 dereceyi geçmiyor sıcaklık değeri ama oyun oynarken 70 maks 75 oluyor.

Testi aida64 ten yapmani onermem hic guvenilir degil.

Cpu icin Prime95 / Ekran karti icin 3dmark ya da furmark oneririm.

Ve bu testleri yaparken hwinfo64 programindan sicakliklara bakman lazim.

90 derece olduğunda otomatik res atıyor
90 dereceye çıkmıyor

aida64 ile 2 saat işlemci testi yaptım 55 derece sıcaklıkta kaldı ve resetlenmedi. hwinfo ile takip ediyorum dediğiniz gibi. prime 95 ile de 30 dakika işlemci testi yapıp memtest86 ile de bellek testleri yapıcam furmark ile tekrar gpu testi yapıp buraya bilgi bırakacağım.

işlemci 91.6 dereceyi gördü ama herhangi bir resetlenme yok zaten oyun oynarken 80 dereceye bile çıktığını görmemiştim.

aida64 ile yaptığım testte de olduğu gibi furmark testinde de ortalama 75 derece sıcaklıkta testin 5. 6. dakikasında bilgisayar kendisini resetledi ne düşünmeliyim şimdi ekran kartını garantiye mi göndereyim?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı