R5 3600 - RTX 3060 Ti sistemde EA FC24'te anlık takılma oluyor

• Konuyu başlatan Akif
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.141
Oyunun optimizasyon kötü hocam orta ayarlarda oynayın çim kalitesi taraftar ve işleme kalitesi orta olsun.

Kapalı hocam. Monitör 144, oyun da 120 FPS sınırlı. Bundan olabilir mi? Sanmıyorum ama denemek lazım aslında.

1704662646533.png

Ben R5 7640HS - RTX 4060 ile oynuyorum oyunu telli saç ayarı vs. oyun olabilecek en yüksek ayarlarda oynuyorum ve sorun yaşamıyorum. Yani sistem ile alakalı bir probleminiz yoktur diye düşünüyorum. EA FC 24 değil ama FIFA 23'ü daha önce yine aynı şekilde en yüksek ayarlarda R5 2600 - GTX 1660 Ti özellikli eski bilgisayarımda oynuyordum onda da sorun yaşamıyordum. Bunu neden söylüyorum? Optimizasyon sorunu cart curt diyenler olmasın diye. Farklı bir problem var yani burada. Dinamik Çözünürlük ayarı açık olunca sistem fark etmeksizin kasma/takılma sorunları oluyordu diye aklıma o gelmişti fakat o ayarınız da kapalıymış zaten. Oyunu 60 FPS'e sabitlemeyi denediniz mi acaba? Çünkü şöyle bir şey var FIFA'da:

Ara sahne kalite ayarını "Yarım Kare Hızı" değil de "Tam Kare Hızı" yaparsanız oyunda her ara sahneye girmede oyunda bir render problemi olup anlık kasmalar meydana gelebiliyor oyunun PC portuyla alakalı bir sorun olmasından kaynaklı. Yani alakası var mıdır bilmiyorum ama denenmeli. 60 FPS'e sabitleyip deneyin bence bir de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı