R5 3600 sıcaklık problemi

Herkese iyi günler ben en son sistemime R5 3600 + Tomahawk Max + 3600MHz 18 CL RAM aldım. Ancak benim bilgisayar kasam eskiydi o kasaya zar zor itine kıkına bu yeni parçaları takmayı başardım. Bilgisiyar açıldı ama dediğim gibi bilgisayar kasası kötü ve işlemci boşta 55-60 derece seyrediyor. Benim bildiğim bu çok yüksek bir derece kasa ne kadar kötü olsa da boşta bu kadar göstermesi biraz sıkıntılı gibi. İnternette bu konu hakkında çok şikayet gördüm ama bir cevap yok ve konular biraz eski. Bana yardımcı olabilecek var mı? BIOS'dan performansı etklimeden ayar düşürmek votaj ayarı falan veya kasa kötü soğutu stok olduğu için normal mi bu kadar yüksek olması?

BIOS'tan CPU'nun kaç V ta çalıştıgına bak ya da HWMonitor programını indirerek. 1.4 1.5'lerde ise eğer 1.21500'e çekmeni tavsiye ederim.

O kasanın içinde sistem boğulabilir, can simiti varsa her an hazırda bulundurun. Yan kapak açık kalsın.

Denetim masası > Donanım ve ses > Güç seçenekleri
Güç planının olduğu bölümde 'Dengeli (önerilen)' seçili olup olmadığını kontrol eder misiniz?

@Noblenessın Black tamam o zaman kapağı açıp deniceğim ancak çok fazla tozlanma yapmaz mı?

@kaan1890 1.35V yazıyordu BIOS'ta hwmmonitör indirip bakıyorum hemen.

@kocaefe88 güç dengeli de o zaman size de sorayım yan kapağı açık kullanayımda çok fazla tozlanma yapmaz mı? Parçaların ömrü ve peformansını düşürür mü 1 ay sonra kasa aldığımda.

Yüksek sıcaklıkla boğuşacağınıza, yeni kasa alana kadar kapak açık kullanın. Tozları temizlersiniz, sıkıntı olmaz. Benim 6 senelik sistemi 2 senede 1 temizlerim. Hiç sıkıntı görmedim. Biraz üşengeç biriyim. Daha yeni toz filtresi aldım ekstradan.
Bios güncellediniz mi?

@kocaefe88 BIOS bildiğim kadar Tomahawk Max'da son sürüm geliyor ben baktığımda da son sürüm gözüküyordu anladığım kadar. Ayarlardan Core performance Boost'u kapadım şu anda boşta 45-47 derece. Oyunlarda bildiğim kadar 3.6 GHz'ye sabit kalacak ama şu an sıcaklık açısından daha rahat FPS olarak ne kadar yansır bilmiyorum ama en azından 1 ay kasa ve yeni fan alana kadar böyle kalması daha iyi gibi geldi. Sizin fikriniz nedir ?

@titreyenel tamamdır o zaman şimdi yine de Core performance Boost kapalı kalsın bence rahatlattı bayağı bilgisayarı başka bir çözüm var mı bilmiyorum? Bi Technopat rehberin de voltajı sabitlemeyi gördüm ama o biraz boyumu aştı anlayamadım eğer onu yapmamı önerirseniz onu deneyeyim.

@Noblenessın Black şöyle bir şey denedim Core performance Boost'u kapadığımda sıcaklık oyunda 60'ı bile geçmedi ancak açıkken 77'ler de takıldı ve arada iki türlü de FPS farkı olmadı. Ben bunu benim ekran kartını eski olmasına bağlıyorum ekran kartı %100 kullanım oluyor yanılmıyorsam ondan dolayı o özellik daha doğrusu işlemci ekran kartına fazla geldiği için FPS farkı yaratmadı. Yeni ekran kartı aldığmıda yanında kasa ve fan alacağım o zaman o özelliği açıp Full performans almayı planlıyorum şu anlık 1 ay Core performance Boost kapalı oynamayı planlıyorum görüşleriniz nedir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı