R5 3600 sistem için ekran kartı değiştirmek mantıklı mı?

lemannna

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, çok kararsız kaldığım için sizlere danışmak istedim. Biliyorsunuz son zamanlarda Intel'in Arc A750 modelinin 5.000 liranın altına düştüğünü gördük. Sürücülerini de güncellemeler ile bayağı toparladılar diye biliyorum ve forumda açılan konulara bakınca da gayet iyi bir GPU olduğu anlaşılıyor bu yüzden çok ilgimi çekiyor. Kararsız kaldığım konu ise benim elimde 2060 Super var ve aslında 1080p oyunculuk için hala yeterli gibi ama eski olmasının yanında hem biraz fazla ısınan bir model hem de coil whine olduğu için sinirimi bozuyor fakat performansında bir sıkıntı yok. Arc A750 için düzgün bir karşılaştırma bulamadım ama 3060'a denk bir kart gibi. Spesifik oyunlarda performansında değişiklik olabiliyor. Başta RX6600 düşünüyordum ama şu anki fiyatlarına bakarsak Arc A750 ile hemen hemen aynı fiyat ve bence bu çok cezbedici. Aklımda bir bütçe yok fakat eski ekran kartını satıp üzerine ekleme yaparım diye düşünüyordum. Kısaca sizce böyle bir değişim mantıklı olur mu?

İşlemci: Ryzen 5 3600.
PSU: NZXT 650W C650 80+ Gold.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski ekran kartım Arc A750.
Evet güncellemelerle bayağı topladı kendini.
Ama var olan ekran kartınızdan ona geçmeye o meşakkate değeceğini düşünmüyorum.
Arc A750: Detroit Become Human ve Batman Arkham Knight tarafından sorunlu açılmıyor. Özellikle Detroit. Bizzat Intel sitesin de şikayet mevcut. Aklınız da bulunsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı