R5 3600 sistem ısınıyor

Warrior1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, işlemcim Ryzen 5 3600 6-Core, ekran kartım da 1660S. Rust, Rage: MP gibi oyunlarda işlemci 80-90 dereceye kadar çıkıyor, normal mi? Bilgisayar masaüstü. Normal değilse ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni topladıysanız işlemci fanının tam oturduğundan emin olun. Eğer yeni toplamadıysanız termal macun değiştirin ve BIOS menüsünden Core Boost Performance kapatın.

Termal macun kurumuş olabilir, fan bozulmuş veya tam takılı olmayabilir, kasanın hava akışı iyi olmayabilir. Core boost performance'i kapatın. Şu video daha yardımcı olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba, işlemcim Ryzen 5 3600 6-Core, ekran kartım da 1660S. Rust, Rage: MP gibi oyunlarda işlemci 80-90 dereceye kadar çıkıyor, normal mi? Bilgisayar masaüstü. Normal değilse ne yapabilirim?
O işlemci biraz ısınır stok soğutucuyla.
90 dereceyi görüyor mu?

Etkiler ama ben hala bir şeyin yolunda olmadığına eminim. Ben de arkadaşlarımın sisteminde R5 3600 kullandım ama bu sıcaklıklara hiç gelmedim. Boştaki sıcaklık kaç derece? Undervolt yapmadan önce BIOS'tan Core Boost Performance kapatır mısınız?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı