R5 3600 sistem ısınıyor

Oyunlarda bu kadar yüksek sıcaklıklara çıkması ve bu sıcaklıklarda ben uzun süre kalmasını şahsen pek tavsiye etmiyorum. Eğer her şey düzgün yapılmış ise bu kadar ısınması biraz anormal gibi, voltaj ayarları ile maneul bir kaç ayar yapar iseniz daha düşük sıcaklıkları görmek mümkün.

Arkadaşlar ben kasada sorun olduğunu düşünüyorum parçalardan çok,yakın arkadaşım bu kasa sorunlu demişti,ısınma konusunda inanmamıştım.
Etkiler ama ben hala bir şeyin yolunda olmadığına eminim. Ben de arkadaşlarımın sisteminde R5 3600 kullandım ama bu sıcaklıklara hiç gelmedim. Boştaki sıcaklık kaç derece? Undervolt yapmadan önce BIOS'tan Core Boost Performance kapatır mısınız?
Kapatıp yazacağım bir saniye.

Bu çok ısınan bir işlemci. Kasa hava akışı yeterli değilse, montajında hiçbir problem olmasa da stok soğutucuyla çok ısınması normal. Gücünü düşürürseniz, ısıyı kontrol altına alabilirsiniz. Ya da uygun fiyatlı bir kule tipi soğutucu bile çok rahatlatır.

Voltaj düşürmeden önce 75 dereceye çıkıyordu işlemcim düşürdükten sonra 63 derece üstü görmedim. Fps kaybıda yaşamadım yaşadıysam bile çok düşüktür 6 aydır bu şekilde kullanıyorum.

İlgilenen herkese teşekkür ederim,aksine voltoj yükselttim,galiba çok düşüktü 85 derece gördüğüm oyunda 70 derece görüyorum,yardımcı olan çok güzel bir video var,atmak isterdim ama farklı bir youtube kanalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı