R5 3600 sistem mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

Rines

Hectopat
Herkese merhaba,
Alalı 1 yıl olmayan bilgisayarımda ilk başlarda sorun yokken yaklaşık 7-8 aydır çoğu birbirinden farklı olmak üzere mavi ekran hatası alıyorum. Bunların çoğunu bilgisayar boştayken ya da video izlerken karşılaştım sadece 1 kere oyun sırasında mavi ekran verdi.
Garanti kapsamında 2 kere aldığım yere gönderdiğim halde bir hata olmadığını, göremediklerini, orada hiç mavi ekran yemediğini söylediler. Kablo ve elektrik akımından dolayı olabilir demeleri üzerine akım koruyucu priz ve tüm kabloları değiştim. En az 2-3 kere Windows 10 baştan kurma ve 10-12 kere format işlemi de fayda etmedi.

Minidump dosyaları aşağıdadır, fakat arada format atıldığı için eksik.
Minidump

Mavi ekran hatalarını yerken çektiğim bazı fotoğraflarda şunlar:
Mavi Ekran Fotoğrafları (Yeni ve eskiden yediğim hatalar karışıktır.)

Sistem Özellikleri:
Gigabyte A320M-H
AMD Ryzen 5 3600
Sapphire Radeon RX 580
8 GB RAM

Teşekkürler, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüzde 2 sağlık düşmüş.

S.M.A.R.T kısmının da fotoğrafını atar mısın?

S.M.A.R.T kısmı.

8e13f51f-f031-4f28-a7b8-f242b0014763.png

Anakartı garantiye ver chipsete baksınlar özellikle kuzey köprüsüne genelde içinden çıkılamayan mavi ekran hatalarının son durağı burası oluyor her yolu denemişsin hedef anakartı gösteriyor chipset yenileyip gönderirler büyük ihtimal aynı sorunu daha önce B450 S2H da görmüştüm.

Anakartı garantiye ver chipsete baksınlar özellikle kuzey köprüsüne genelde içinden çıkılamayan mavi ekran hatalarının son durağı burası oluyor her yolu denemişsin hedef anakartı gösteriyor chipset yenileyip gönderirler büyük ihtimal aynı sorunu daha önce B450 S2H da görmüştüm.
Bu yöntemi de deneyeceğim teşekkürler, sonuçları paylaşırım.

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Eğer bir çözüm bulursan açmış olduğum konuya yazar mısın? Senin gibi bende 1 yıldır mavi ekran yiyorum. Testler yapıyorum fakat hepsi sağlıklı sonuç veriyor ama mavi ekran problemi düzelmiyor.

@Rines mavi ekran sorununuzun hala devam ettiğini belirtmişsiniz. Konuda paylaştıklarınız sonrasında oluşan yeni minidump dosyalarını paylaşır mısınız? Konuyla ilgilenme vakti gelmiş de geçiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı