R5 3600 sistem, mavi ekran

avbahar

Decapat
Katılım
28 Mayıs 2020
Mesajlar
68
Yer
Konya
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Uzun zamandır mavi ekranlarla uğraşıyorum, priz değiştirmeye kadar her yolu denedim ama her seferinde çözüldü sandıgımda geri geldi. Memtest ile RAM'lerimi hem ikili hem tekli test ettim problem çıkmadı. Slot değiştirmek işe yaramadı. HD Tune ile yaptığım test temizdi. Ekran kartım RX570 idi ve bu süreçte garantiye göndermek istedim onlar da iade onayı verince galiba sorun buydu deyip 1660 Ti aldım. Sorun bu da değilmiş. İşlemcim stres testinde reset atmıyor. Donanımsal olarak söyleyeceklerim bunlar.


Microsoft comminty e de yazdım verifier kullanıp minidump dosyalarına baktık (Microsoft tarafından olanları da işaretlemem gerektiği söylendi) o gün çıkan minidump dosyaları bu şekilde: new minidump
Temiz önyükleme yaptıktan ve başlangıçtaki her şeyi devre dışı bırakıp yeniden başlattıktan sonra 2 saat boyunca mavi ekran görmemiştim ancak Epic Games'i açmamla 10 dakika içinde mavi ekran görmem bir oldu.


O hatanın minidump dosyası bu şekilde: temiz önyükleme minidump
Ek olarak saatlerce oyun oynasam mavi ekran görmüyorum bu da garip bir durum.
Bilgisayarımı Nisan'da topladım parçaları indirimleri kovalayarak aldım ellerimle de birleştirdim ilk bilgisayarım diye heyecanlıydım ancak bu mavi ekran illetinin sonunu getiremedim.


Sistemim:
Gigabyte A320M S2H.
ASUS ROG STRIX 1660 Ti.
R5 3600.
Corsair 2x8 3000MHz RAM.
SanDisk 500GB SSD.
Aerocool 500W 80+ PSU.

@Murat5038 dediklerinizi izledim konu budur yardımlarınızı bekliyorum.
 
1) Vanguard Anti Cheat silin.

2) Aşağıdaki rehberi okuyun ve sonuçları paylaşın.


3) Memtest86 testi uygulayın. Rehber videosu aşağıda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
BIOS üzerinden XMP açıksa kapatıp dener misiniz? Onun dışında işlemci CBP açıksa kapatın veya kapalı ise açmayı deneyin. İşlemci ile ilgili bir sorun varsa genelde voltaj yetmediğinden ya da hatalı üretim kaynaklı sorunlar yaşanabiliyor. Ayrıyeten BIOS güncellemesi varsa yapın. Son olarak anakartınızda çift PCI Express slotu varsa ikincisinde deneyin. Dediğim gibi işlemci bazlı bir sorun varsa ilk slotta sorun yaşanabiliyor. Önerebileceklerim şimdilik bu kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı