R5 3600 sistem, mavi ekran

avbahar

Decapat
Katılım
28 Mayıs 2020
Mesajlar
68
Yer
Konya
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Uzun zamandır mavi ekranlarla uğraşıyorum, priz değiştirmeye kadar her yolu denedim ama her seferinde çözüldü sandıgımda geri geldi. Memtest ile RAM'lerimi hem ikili hem tekli test ettim problem çıkmadı. Slot değiştirmek işe yaramadı. HD Tune ile yaptığım test temizdi. Ekran kartım RX570 idi ve bu süreçte garantiye göndermek istedim onlar da iade onayı verince galiba sorun buydu deyip 1660 Ti aldım. Sorun bu da değilmiş. İşlemcim stres testinde reset atmıyor. Donanımsal olarak söyleyeceklerim bunlar.


Microsoft comminty e de yazdım verifier kullanıp minidump dosyalarına baktık (Microsoft tarafından olanları da işaretlemem gerektiği söylendi) o gün çıkan minidump dosyaları bu şekilde: new minidump
Temiz önyükleme yaptıktan ve başlangıçtaki her şeyi devre dışı bırakıp yeniden başlattıktan sonra 2 saat boyunca mavi ekran görmemiştim ancak Epic Games'i açmamla 10 dakika içinde mavi ekran görmem bir oldu.


O hatanın minidump dosyası bu şekilde: temiz önyükleme minidump
Ek olarak saatlerce oyun oynasam mavi ekran görmüyorum bu da garip bir durum.
Bilgisayarımı Nisan'da topladım parçaları indirimleri kovalayarak aldım ellerimle de birleştirdim ilk bilgisayarım diye heyecanlıydım ancak bu mavi ekran illetinin sonunu getiremedim.


Sistemim:
Gigabyte A320M S2H.
ASUS ROG STRIX 1660 Ti.
R5 3600.
Corsair 2x8 3000MHz RAM.
SanDisk 500GB SSD.
Aerocool 500W 80+ PSU.

@Murat5038 dediklerinizi izledim konu budur yardımlarınızı bekliyorum.
 
Tam dediğiniz programları kaldırdım reset atacaktım mavi ekranla karşılaştım buyurun:

BIOS'u default edeceğim hemen.
BattleEye, AMD Ryzen Master ve MSI Afterburner hata çıkartmış buna göre. Son olarak ses kartı sürücünüzü de DDU ile silip yüklemeniz gerek.

Ses kartı sürücüsünü indirmek için bu linke tıklayın.
 
BattleEye, AMD Ryzen Master ve MSI Afterburner hata çıkartmış buna göre. Son olarak ses kartı sürücünüzü de DDU ile silip yüklemeniz gerek.

Reset atmadığım için çıkartmış olabilirler mi? Kaldırdıktan birkaç dakika sonra karşılaştım hata ile.
BIOS'u default ettim ancak XMP'yi geri açtım önceden bir farkını görmediğim için.
AIDA64 sonucunu hemen paylaşacağım.
 
Reset atmadığım için çıkartmış olabilirler mi? Kaldırdıktan birkaç dakika sonra karşılaştım hata ile.
Evet olabilir. Son olarak DDU yazılımını indirin ve oradan ses kartı sürücüsünü silin. Üstteki mesajıma yüklemeniz gereken driverın linkini bıraktım.
 
Default olmuyor o dediğin default demek varsayılanda kalması demek. Boşuna demiyoruz bunları. Default edin kurcalamayın.

Neredeyse 1 saat olmuş yazalı sonuç nerede?

Haklısınız ama daha önce onu kapatmayı denediğimde hatalar konusunda bir değişiklik görmemiştim ondan dolayı geri açmak istedim 2000 MHz'de kalmasın diye. Tekrar çeviririm
İstediğiniz rapor burada.
 
İki adet ses kartı gösteriyor biri Realtek diğeri Sound Blaster hangisini kaldırmalıyım.
Hiçbirini. Ses sürücünde değil ağ sürücünde sorun çıkartmış. Ağ sürücünü güncelle. Diğer söylenenler hala yapılmamış gözüküyor.
 
Hiçbirini. Ses sürücünde değil ağ sürücnde sorun çıkartmış. Ağ sürücünü güncelle. Diğer söylenenler hala yapılmamış gözüküyor.

Söylediğiniz programların hiçbiri yok hepsini kaldırdım. Hangisini kastetmiştiniz ona bakayım.
Hiçbirini. Ses sürücünde değil ağ sürücünde sorun çıkartmış. Ağ sürücünü güncelle. Diğer söylenenler hala yapılmamış gözüküyor.

İlk olanı mı indirmeliyim.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    48,8 KB · Görüntüleme: 33
İlk olarak bir değil birçok sorun var OS dahil. Şimdilik sizin yapacağınız önceki yazdıklarıma ek olarak Ralink yazılımlarını kaldırmanız. İNCA heralde USB wifi cihazı var onu kullanmayın çıkartın.

Yaptım dediğiniz şeyleri yapmamışsınız bu 2. uyarımdır. CPUID CPUZ ve diğer CPUID yazılımları kurulu kaldırın, VALORANT duruyor, Epic Games Launcher duruyor. Afterburner zamanlanmış görevlerde hala var.

İnca yazılımı IMG-GT12 bunu da kaldırın.

İlk olanı mı indirmeliyim.
Hayır. Buradan 1152921505691095063 olanı indirip kuracaksınız.

Yarın geri kalanı devam ederiz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı