R5 3600 sistem, mavi ekran

avbahar

Decapat
Katılım
28 Mayıs 2020
Mesajlar
68
Yer
Konya
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Uzun zamandır mavi ekranlarla uğraşıyorum, priz değiştirmeye kadar her yolu denedim ama her seferinde çözüldü sandıgımda geri geldi. Memtest ile RAM'lerimi hem ikili hem tekli test ettim problem çıkmadı. Slot değiştirmek işe yaramadı. HD Tune ile yaptığım test temizdi. Ekran kartım RX570 idi ve bu süreçte garantiye göndermek istedim onlar da iade onayı verince galiba sorun buydu deyip 1660 Ti aldım. Sorun bu da değilmiş. İşlemcim stres testinde reset atmıyor. Donanımsal olarak söyleyeceklerim bunlar.


Microsoft comminty e de yazdım verifier kullanıp minidump dosyalarına baktık (Microsoft tarafından olanları da işaretlemem gerektiği söylendi) o gün çıkan minidump dosyaları bu şekilde: new minidump
Temiz önyükleme yaptıktan ve başlangıçtaki her şeyi devre dışı bırakıp yeniden başlattıktan sonra 2 saat boyunca mavi ekran görmemiştim ancak Epic Games'i açmamla 10 dakika içinde mavi ekran görmem bir oldu.


O hatanın minidump dosyası bu şekilde: temiz önyükleme minidump
Ek olarak saatlerce oyun oynasam mavi ekran görmüyorum bu da garip bir durum.
Bilgisayarımı Nisan'da topladım parçaları indirimleri kovalayarak aldım ellerimle de birleştirdim ilk bilgisayarım diye heyecanlıydım ancak bu mavi ekran illetinin sonunu getiremedim.


Sistemim:
Gigabyte A320M S2H.
ASUS ROG STRIX 1660 Ti.
R5 3600.
Corsair 2x8 3000MHz RAM.
SanDisk 500GB SSD.
Aerocool 500W 80+ PSU.

@Murat5038 dediklerinizi izledim konu budur yardımlarınızı bekliyorum.
 
İlk olarak bir değil birçok sorun var OS dahil. Şimdilik sizin yapacağınız önceki yazdıklarıma ek olarak ralink yazılımlarını kaldırmanız. İnca herhalde USB Wi-Fi cihazı var onu kullanmayın çıkartın.

Yaptım dediğiniz şeyleri yapmamışsınız bu 2. uyarımdır. CPUID CPU-Z ve diğer CPUID yazılımları kurulu kaldırın, Valorant duruyor, Epic Games Launcher duruyor. Afterburner zamanlanmış görevlerde hala var.

İnca yazılımı IMG-GT12 bunu da kaldırın.

Hayır. Buradan 1152921505691095063 olanı indirip kuracaksınız.

Yarın geri kalanı devam ederiz.

Söylediğiniz programları denetim masasından kaldırdım siz söyledikten sonra kalıntıları mı kalıyor anlayamadım, inanın kaldırdım yani. Inca Wi-Fi adaptör kullanıyordum ilk zamanlar daha sonra onun da yazılımını kaldırdım ethernete geçtim inca olarak sadece mouseum kaldı onun da yazılımını sildim şu anda. Valorant kaldırdım Epic Games'i ilk söylendiğinde kaldırmıştım başka nereden silmem gerekir sağlıklı olabilmesi için. Afterburner'de söylediğinizde kaldırmıştım.
Dediğiniz sürücüyü indirdim. Mavi ekranla karşılaşmadım henüz bu gece açık bırakmalı mıyım PC'yi reset atıp atmadığını anlamak adına.
Denetim masasında gözüken her şey bu kadar.
Şu ana kadar kaydedilen aşama bile çok değerli gerçekten Max 20 dakika dayanıyordu şu an bu süre bir hayli uzun ne kadar daha hatasız gidecek sabah öğreneceğim.
 

Dosya Ekleri

  • b (1).PNG
    b (1).PNG
    14,6 KB · Görüntüleme: 28
  • b (2).PNG
    b (2).PNG
    29,3 KB · Görüntüleme: 28
Bu sizin konunuz mu anlamadım. Kafam karıştı.

Eğer 2. kez mavi ekran alıyorsanız. Yeni konu açabilirsiniz.
Evet hocam benim konum şuana kadar topladığım tüm minidump ve memtest dosyaları var. Normalde AMD Ryzen Balanced güç planına alınca düzeliyordu da bugün oldu tekrardan :(.
 
@avbahar hocam çözdünüz mü? Bende de benzer bir hata var.

Hocam ne yazık ki sorun donanımsal kaynaklı olarak göründü. Yazılımsal olarak elimizden geleni yaptık fakat sorun çözülmedi. Son olarak bir teknik servise giderek kendi ellerimle bir sürü farklı kombinasyon ile parçaları denedim. Sonuç olarak işlemcide karar kıldık ve garantiye gönderdim. Süreç hala devam ediyor işlemci bana ulaşmadı.
Durumu güncellemek istiyorum arkadaşlar. Uzun uğraşlar sonucunda teknik serviste denediğim parçalardan işlemcide karar kıldığımı ve garantiye gönderdiğimi söylemiştim. İşlemcim 10 gün önce değiştirilerek yenisi gönderildi. 10 gündür herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Yardım etmeye çalışan herkese teşekkürler. Cidden donanımsal olduğuna kanaat getirdiğiniz bir sorunuz varsa bilgisayarcılarla vakit kaybedip paranızı heba etmeyin. İşlemci deneme zahmetinde bulunmadıkları gibi sorunun asla ondan kaynaklanmadığını söyleyip ya RAM'dir ya PSU diyerek benimle inatlaşmaktan başka bir şey yapmadılar. En sonunda Gaming PC dizen bir teknik servisten rica ederek 4-5 saat kendim denedim onlar da sağ olsunlar izin verdiler. Yoksa işimiz zordu çünkü minidump dosyalarında sürekli olarak farklı hatalar verdiğinden @Murat5038 de donanımsal olduğunu düşündü kendisine de çok teşekkür ederim. Durum bu şekilde.
 

Geri
Yukarı