R5 3600 sistem nasıl soğutulmalı?

Rica ederim.

Kule tipi soğutucu için belirli bir tercihiniz var mı?
Şu anlık yok. Zaten elimdeki para ile şimdilik fan almak istiyorum. Zaten işlemci ve monitörü daha almadım. En son işlemciyi alırsam soğutucuyu da o zaman alacağım. Öyle alırsam ikinci elden almak istiyordum. Fiyatlara baktığımda çok da iyi değildi. Sıfırda da bir sürü bilmediğim marka var. Mesela snowman t6 ultra soğutucusunu öneriyorlar. Bütçeme de uygun. Rgbsini kapatamıyorum galiba, bir bilgiye ulaşamadım. Sizin bu konuda öneriniz var mı?

Fiyatı bayağı artmış ama bunu al fazla para vermene gerek yok. Ben 5600X'i bunla soğutuyorum.
Tabi senin kasa berbat durumda aşırı temizlemen ve kablolama yapman gerekiyor, hava akışı olmaz o kasada.
Daha nereye sokabilirim kabloları hocam :d Kasa da ortalama bir kasa. Eski kasam da böyleydi. Sizin dediklerinizi de anlıyorum ama ben 5-6 yıllık bir ürün olsun istedim. Elimdeki para ile sıfır almak mantıklı değildi. İkinci el alıp dizmek çok daha uygundu benim duruma. Kablolama ile bayağı uğraştım ve özellikle arkadaşlara sordum. Normalde ben sormasam da bir hatam olursa illahaki birileri dikkat eder. Tek eden sen oldun :d Sen biraz bütçeyi yüksek düşünüp yorum yapmış olabilirsin belki, bilmiyorum :d

Fiyatı bayağı artmış ama bunu al fazla para vermene gerek yok. Ben 5600X'i bunla soğutuyorum.
Tabi senin kasa berbat durumda aşırı temizlemen ve kablolama yapman gerekiyor, hava akışı olmaz o kasada.
İşlemci için kabloyu anakartın ve ramin yanından geçirmem gerekti. Kablo boyu yeterli değildi. Başka da yolu yoktu. Ama ekran kartı için direkt yandan geçiş sağlamayı düşünüyorum. O konuda haklısınız. Geri kalan kablolar için çözüm olacağını düşünmüyorum.
Gpu ve cpu güç bağlantılarını yarın yenileyeceğim. Özellikle cpu tarafını anakartın altından geçireceğim. Yarın fotoğraf atarım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı