R5 3600 sistemde düşük performans değerleri

Recep Pişirgen

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3 ay önce PC topladım aldığımdan beri garip bir takılma oluyor ve açıkçası can sıkıyor. Geçen Doom Eternal girdim işlemcimin gayet güçlü olduğunu düşünüyordum. Discord'dan yayın açtım arkadaşıma göstermek amaçlı, 9 FPS kadar düştü açıkçası. Korkunç bir durum.
İşlemci: Ryzen 5 3600 3.6 GHz.
Anakart: Gigabyte B450 S2H v2.
Ekran kartı: 1660 6G MSI Gaming X
PSU: FSP Hydro k 500W80 Plus.
RAM: GeIL EVO X 2x8 16 GB 3600MHz.
SSD: Trancent 240 GB.
HDD: Seagate baracuda 1TB.

asd.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran görüntüsünün en aşağısında işlemci kullanımı anormal düzeyde düşük gözüküyor. Sadece oyunu oynarken bir sorun var mı? Normalde 3600 oyun oynarken yayın yapmak için yeterli bir işlemci.

Ekran görüntüsünün en aşağısında işlemci kullanımı anormal düzeyde düşük gözüküyor. Sadece oyunu oynarken bir sorun var mı? Normalde 3600 oyun oynarken yayın yapmak için yeterli bir işlemci.

Ya şöyle hayvan gibi stutter giriyor Red Dead de ise saints denis de anlık takılıyor benchmark yaptım 60 altına düşmüyor ama takılıyor.

Çok garip, işlemci sıcaklıkları ne durumda?

Olması gerekenden bayağı düşük buz gibi diyebiliriz boşta 43 40 dolaşıyor oyun içinde ise maks 60'ı gördüm 8 saat Red Dead oynadıktan sonra hatta CPU Boost Core kapalıydı açıp gireyim acaba performansı düzelecek mi diye yok yine buz gibiydi. Hatta açınca çok dalgalanma yaptı freakans değerleri.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı