Bugün itibarıyla 3 yıllık bilgisayarım aşırı kasmaya başladı. Opera'da gezerken, Spotify'da şarkı değiştirirken bile kasıyor. Geçen hafta bilgisayarıma bir virüsün girmiş olabileceği hakkında bir konu açmıştım ve o gün bilgisayarda tarama sonrası trojan çıktı. Bu hafta ise 3 gündür PC'yi açarken "Memory pmu training error at socket 0 channel 0 DIMM 1" hatası alıyorum ama bilgisayar açılıyor. İnternetten baktığıma göre BIOS'un güncel olmadığından dolayıymış. Sorun ne olabilir?
Dostum konunun sahibiyim farklı bir hesap açıp geldim. Anlık olarak BIOS güncellemesi sonrası şuan kasa çalışıyor ama aşırı yavaş şekilde. Ve hiçbir şekilde başlamıyor. Görüntü yok, monitor uyku moduna geçiyor. Ne yapacağım şimdi?
Dostum bilgisayar hiçbir şekilde açılmıyor. Ne yapacağım. BIOS güncellemesinde bir anda kapanması normal miydi? O an ekrana bakmıyordum ve %100 oldu mu görmedim.
RAM'lerden sadece biriyle açmayı deneyin. Açılmazsa diğeriyle deneyin.
Farklı slotları deneyin.
Kabloların gevşemediğinden, yerinden çıkmadığından emin olun.
Monitör kablosunu veya ekran kartının güç kablosunu kontrol edin.
Takmadığınız bir şeyler olabilir. Genelde basit hatalardan dolayı yaşanıyor bunlar.
Üstte açıkladığım CLR_CMOS'taki 2 pini kısa devre yapmayı denediniz mi?
RAM ile ilgili bir sök tak yapmanıza gerek yokken çıkardığınızı söylemiştiniz. Bundan yola çıkarak bazı kabloları da çıkarmış olabileceğinizi düşünüyorum.
RAM'ler oturdu mu emin misiniz? Çıt sesini duyuyor musunuz?
Ayrı ayrı denediniz mi RAM'leri?
Monitör ve ekran kartı arasındaki görüntü kablonuz takılı mı?
Ekran kartının PSU'dan gelen güç kablosu takılı mı?