R5 3600 ve 1660 Super'li sistem çok kasmaya başladı

Zacsha

Hectopat
Bugün itibarıyla 3 yıllık bilgisayarım aşırı kasmaya başladı. Opera'da gezerken, Spotify'da şarkı değiştirirken bile kasıyor. Geçen hafta bilgisayarıma bir virüsün girmiş olabileceği hakkında bir konu açmıştım ve o gün bilgisayarda tarama sonrası trojan çıktı. Bu hafta ise 3 gündür PC'yi açarken "Memory pmu training error at socket 0 channel 0 DIMM 1" hatası alıyorum ama bilgisayar açılıyor. İnternetten baktığıma göre BIOS'un güncel olmadığından dolayıymış. Sorun ne olabilir?

Sistem: Gigabyte 1660 Super.
Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450 S2H.
2x8 16 RAM.

https://www.hepsiburada.com/gskill-...r4-cl16-ram-f4-3200c16s-8gvkb-pm-HB000008OPFV model bu.

Arkadaşımdan farklı bir model olan Apacer Panther RAM'lerden alıp denesem 2 farklı model çalışır mı?

Bu GSKILL RipjawsV 3200 MHz CL16 ve 3600 MHz CL18 modellerde diğer RAM'lere kıyasla daha çok problem yaşanıyor.

• Mümkün olduğunca aynı frekans, CL ve timing değerleri olması gerek.
  • Özellikle CL ve timing değerleri önemli. Frekans tutmasa da olur.
  • Bunlar tutsa bile çip farkı olabilir.
  • Yani birlikte çalışacaklarının garantisi yok.
Kit olmayan ama aynı model numarasına sahip 2 RAM bile zaman zaman uyumlu çalışmayabiliyor. Kit şeklinde alınca çalışması garanti gibi bir şey oluyor, tabii anakart ve CPU ile de uyumlu olursa.

O zaman aynı modelden sipariş vermek dışında çok da bir seçeneğim yok gibi. Çoğu oyunda aşırı drop yiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…