Merhaba, şu önümüzdeki 2 hafta içinde PC toplayacağım her zaman PC alan biri olmadığım için sağlam bir sistem istiyorum aklımda ki sistem şu şekilde (fiyatlar Vatan'daki güncel fiyatlardır)
Burası yanlış hesaplamadıysam 11K + kasa tutuyor aklımdaki sorulara gelelim.
- AMD Ryzen™5 3600 1.497 TL
- MSI B450 Tomahawk Max 1.049 TL
- MSI GeForce RTX2070 Super Gaming X 4.934 TL
- Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD 743 TL
- WD Blue 3, 5" 1TB 345 TL
- Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance kırmızı DDR4 3200MHz CL16 Dual kit RAM 785 TL
- (Kasa belli değil önerilerinizi bekliyorum)
- ASUS 24" MG248QR 1.677 TL
Yardımlarınızı ve sistem önerilerinizi bekliyorum.
- Ben bu sistemi toplarsam 11 bini hiç mi etmiş olurum 11 bini en iyi nasıl değerlendiririm?
- Bu anakartın üstüne 200 TL koyup Gigabyte X570 ud veya 400 TL koyup MSI X570-A PRO alınır mı sonuçta uzun yıllar kullanmak istiyorum bu sistemi.
- 3600X alınır mı?
- Kasa ve monitör önerisi bekliyorum öneriler Vatan'dan olursa iyi olur olmasa da sıkıntı yok.
Dostum, konu biraz dağılmış ama sorularına gelelim.
- 11.000₺'ye alabileceğin en güzel sistemi oluşturmuşsun. Bu parayı çöpe atmadığın, uzun yıllar kullanabileceğin bir bilgisayar oluşturduğun anlamına geliyor.
- Kasa için bütçe belirtmemişsin, kasanın görünümünden daha önemli bir şey varsa o da işlevselliğidir. En önemlisi, mesh ızgaralı bir kasa olması, mümkünse PSU konumunun altta olması, iyi bir hava akışı olması vs. bu yüzden ben sana 3 alternatif bırakayım beğendiğini alabilirsin.
MSI MAG Forge 100R Temperli Cam 2X A-RGB FAN ,1X 120MM FAN ATX Gaming Bilgisayar Kasası
Hızlı Kargo, Sıfır, Faturalı, Garantili Ürün
AEROCOOL ONE ECLIPSE: 537₺
Aerocool Aero One Eclipse Cam Yan Panel 4x12cm Adreslenebilir RGB Fanlı, USB 3.0 Pencereli Oyuncu Kasası | Teknobiyotik
Teknik Özellikler Ürün Adı : Aerocool Aero One Eclipse Kasa Rengi : Siyah Kasa İç Boyası : Siyah Kasa Tipi : Mid Tower Desteklenen Anakart Tipi...
COUGAR PANZER S: 774₺
Cougar Panzer S Temperli Cam USB 3.0 ATX Mid-Tower Gaming Kasa - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!
Cougar'ın kendi sitesinden de inceleyebilirsin;
COUGAR PANZER - Military-Industrial Design Mid-Tower - COUGAR
Buy Now Amazon Newegg PANZER Military-Industrial Design Mid-Tower COUGAR Panzer has been designed to embody everything a gaming case should be. It follows the original design elements of the Panzer Max to create a slender design that includes two fully transparent tempered glass side panels...
cougargaming.com
- Anakart için üst seviye bir B450 seçmek, giriş seviyesi bir X570 seçmekten çok daha mantıklı bir hareket olacaktır. X570'in tek artısı PCI E4.0 olacaktır ki buna ihtiyacın yok. VRM kalitesi olarak Tomahawk Max en iyi B450'lerden ve bahsettiğin X570'lerden daha kaliteli. Hele ki Ryzen 5 3600 işlemci için Gigabyte B450M S2H, 4.2Ghz frekansında bu işlemciyi çok rahat kaldırabiliyorken, Tomahawk size hayli hayli üst gelecektir.
- Ryzen 5 3600'ün de çarpan kilidi açık olduğu için, işlemciye overclock yapabilirsiniz, bu yüzden X ibareli 3600x'i almanıza gerek yok bence.
- Ekran kartın Nvidia olduğu için monitör olarak G-Sync olan bir monitör öneririm. Baktığım kadarıyla attığınız Asus monitörde G-sync yok.(Adaptive Sync var yazıyor, parantez içinde Amd kartlar için olan FreeSync yazıyor. Ama yine de emin olamadım, arkadaşlardan biri daha net bilgi verebilir.) Bu yüzden direk G-Sync bulunan bir monitör öneririm.