Geleceğe yönelik bir kart almak en mantıklısı, 850W kaliteli bir güç kaynağı kesinlikle. 750W sınırda bir değer gibi görünüyor.
Hocam o sisteme kaliteli bir 600W yeter?(Hadi diyelim 650) 750W sınır ne hocam NVIDIA titan mı kullanıyor arkadaş?
Geleceğe yönelik bir kart almak en mantıklısı, 850W kaliteli bir güç kaynağı kesinlikle. 750W sınırda bir değer gibi görünüyor.
Hocam yetmiyor. Minimum PSU 600W önerilen 700W. Üstte attığım konuya bakarsanız 700W bile yetersiz gelebilir.Hocam o sisteme kaliteli bir 600W yeter? 750W sınır ne hocam NVIDIA titan mı kullanıyor arkadaş?
Hocam yetmiyor. Minimum PSU 600W önerilen 700W. Üstte attığım konuya bakarsanız 700W bile yetersiz gelebilir.
Hocam site doğru. AMD 5700 XT için 225W TDP diyor. Ama yer yer 280-300W kadar çıktığı olmuş. Bana inanmayabilirsiniz gözlerinizle görmediğiniz için bir şey diyemem. Bende 5700 XT sahibiydim. Elimde markasını hatırlamadığım 700W gücünde 12V kanalından 660W verebilen bir güç kaynağı vardı.Hocam Power Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVision den hesapladım. Arkadaşın RAM'leri 2x8 DDR4 RAM ve 4 tane 120mm fan (Diğer sistem özellikleri aynı), always on ve Game on (24/7) işaretledim ve site bana Recommended PSU Wattage:504 W diyor. Bu mu yanlış siz mi? (Yanlış anlamayın belki de site yanlıştır hocam)
Hocam site doğru. AMD 5700 XT için 225W TDP diyor. Ama yer yer 280-300W kadar çıktığı olmuş. Bana inanmayabilirsiniz gözlerinizle görmediğiniz için bir şey diyemem. Bende 5700 XT sahibiydim. Elimde markasını hatırlamadığım 700W gücünde 12V kanalından 660W verebilen bir güç kaynağı vardı.
Sistem yük altında hep siyah ekran veriyordu. Sorunu sadece driver kaynaklı sanıyordum o zamanlar. Geçenlerde üstte attığım konuya denk gelince sorunun hem PSU hem driver kaynaklı olduğunu biraz araştırarak anladım. Tek PCI-e kablosuyla bağlayınca gücü yetmiyor bu ilk fark ettiğim sorun. 2. sorun ise yer yer dediğim gibi çok fazla güç çektiğiydi. Ben arkadaşı garantiye almaya çalışıyorum. 600W Gold sertifikali çift PCI-e kablosuna sahip bir PSU alırsa kesinlikle siyah ekran sorunu yaşayacak diye bir şey yok. Sadece yaşama ihtimali daha yüksek.
XPG Spectrix D41 RGB 2x8 ddr4 3000MHz ram evet yazmayı unutmuşum pardonHocam Power Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVision den hesapladım. Arkadaşın RAM'leri 2x8 DDR4 RAM (Ramleri yazmamış arkadaş) ve 4 tane 120mm fan (Diğer sistem özellikleri aynı), always on ve Game on (24/7) işaretledim ve site bana Recommended PSU Wattage:504 W diyor. Bu mu yanlış siz mi? (Yanlış anlamayın belki de site yanlıştır hocam)
Evet bende öyle duydum. Ama yine de iyi ki iade etmişim. Dereceli maç sırasında siyah ekran korkusu yaşamamak çok güzel bir şey.Ben arkadaşın 750W sınır 850W demesine - önermesine tepki göstermiştim ama bence (eğer sizin dediklerinize göre) kaliteli bir 650W ile siyah ekran çözülür diye düşünüyorum çünkü AMD driverlarını iyileştirdi duyumları aldım (duyum dedim belki iyileştirmemiştir.).
Öneriler için teşekkürler şimdilik 700 watt olan psu yu tercih edeceğim yeterli bütçe sağlayabilirsem daha yüksek wattları tercih edebilirim ama en kritik olan şey kasa konusu attığınız kasalar gayet güzel fakat 31 cm ekran kartını sığdırabilir mi? Bunun bilgisini nasıl öğrenebilirim veya ne kadar uzunluktaki bir kasa bu ekran kartı için uygun olur
Ben arkadaşın 750W sınır 850W demesine - önermesine tepki göstermiştim ama bence (eğer sizin dediklerinize göre) kaliteli bir 650W ile siyah ekran çözülür diye düşünüyorum çünkü AMD driverlarını iyileştirdi duyumları aldım (duyum dedim belki iyileştirmemiştir.).
Hayır model yok isteklerim sadece önü mesh yanı temperli cam ve üstü ızgaralı ( amaç bol fan takmak) ve ekran kartımın sığacağı bir kasa attığınız model gayet hoş ve ekran kartımın sığacağını söylüyorsunuz o halde kasayı şimdi psu yu önümüzdeki ay alacağımEvet bende öyle duydum. Ama yine de iyi ki iade etmişim. Dereceli maç sırasında siyah ekran korkusu yaşamamak çok güzel bir şey.
Hocam önerim biraz daha bekleyip Attığım PSU ve kasayı almanız olacaktır. Eğer bekleyemem derseniz üstte FSP marka bir PSU atmıştı bir arkadaş. Onu alabilirsiniz. Kasa olarak aklınızda bir model var mı? Yoksa yine attığım kasa oldukça geniştir ekran kartınız sığacaktır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.