R5 3600 ve B450 sistem önerisi

Gigabyte da çok iyidir hocam anakartı 80TL farkla B550M yapabiliyorsunuz 5000MHz hocam sizin MSI B450 demişsiniz galiba.
Evet

Bu bütçeye çıkabilir misiniz peki?

Çıkabilirim hocam bana böyle şeyler atarsanız daha güzel olur gerçekten bunun 1 tık üstüde olur 15 bin diyeyim ben size bütçemi.

Evet.

Çıkabilirim hocam bana böyle şeyler atarsanız daha güzel olur gerçekten bunun 1 tık üstüde olur 15 bin diyeyim ben size bütçemi.

Hocam o zaman sizden biraz zaman talep edeceğim en iyi konfigürasyonu yaparak size bu sistemin son halini atayım.

Hocam o zaman sizden biraz zaman talep edeceğim en iyi konfigürasyonu yaparak size bu sistemin son halini atayım.
Olur hocam çok teşekkür ederim.
Hocam ekran kartı 15 bin TL'den aşağı satilan yokken böyle tüm donanım içerisinde satılıp ekran kartından daha ucuz olması nasıl oluyor.

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• 15k sistem.PNG
    15k sistem.PNG
    15,8 KB · Görüntüleme: 36
Hocam ekran kartı 15 bin TL'den aşağı satilan yokken böyle tüm donanım içerisinde satılıp ekran kartından daha ucuz olması nasıl oluyor.

Bunun cevabını gerçekten ben de hiç bilmiyorum ne yalan söyleyeyim.

Bu arada sistemi bitirdim. 14.339 TL tuttu. 12 ay taksitle 1362 TL yazıyor.
Değişiklikler:
Anakart --> MSI B550M PRO VDH Wi-Fi (isterseniz B450 Tomahawk alabilirsiniz ama 91 TL fark ediyor sadece bu bağlamda Pro VDH Wi-Fi daha doğru bir tercih olur.)
RAM --> Kingston HyperX Fury RGB 3200MHz CL16.
SSD --> Addlink 512 GB S68 (2100 MB okuma 1700 MB yazma)
PSU: Corsair 650W cv series CV650 Dual eps 80+ Bronze.

Bunun yanında benim size tavsiyem işlemciniz stok soğutucu ile geliyor bunu değiştirmek istedim fakat tek tercih sıvı soğutma. Bana soracak olursanız kule tipi bir hava soğutma işinizi görür.

Kule tipi hava soğutma için:

Bunun cevabını gerçekten ben de hiç bilmiyorum ne yalan söyleyeyim.

Bu arada sistemi bitirdim. 14.339 TL tuttu. 12 ay taksitle 1362 TL yazıyor.
Değişiklikler:
Anakart --> MSI B550M PRO VDH Wi-Fi (isterseniz B450 Tomahawk alabilirsiniz ama 91 TL fark ediyor sadece bu bağlamda Pro VDH Wi-Fi daha doğru bir tercih olur.)
RAM --> Kingston HyperX Fury RGB 3200MHz CL16.
SSD --> addlink 512 GB S68 (2100 MB okuma 1700 MB yazma)
PSU: Corsair 650W cv series CV650 Dual eps 80+ Bronze.

Bunun yanında benim size tavsiyem işlemciniz stok soğutucu ile geliyor bunu değiştirmek istedim fakat tek tercih sıvı soğutma. Bana soracak olursanız kule tipi bir hava soğutma işinizi görür.

Kule tipi hava soğutma için:

Cok sağ olun hocam öğrenmem gerekenleri öğrendim artık gerisi para ödemeye kaldı her şey için sağ olun aldığım şeyden sizi haberdar edeceğim.

Özelleştirerek böyle alabilirsiniz alternatif sistemler de bakıyorum biraz zaman rica edeceğim.

Hocam sizin yaptığınız konfigürasyonda şöyle bir sorun var RAM'ler 3000MHz ve işlemci stok soğutuculu. 5600X gibi bir işlemcinin stok soğutucuya mahkum edilmesi bence doğru değil. Onun haricinde gözüme batan bir diğer şey de kasaya dahil PSU'nun sadece 80+ sertifikasının olması bence onu en az 80+ Bronze olacak şekilde düzeltmek en doğrusu. Bunlar haricinde gayet iyi.

Cok sağ olun hocam öğrenmem gerekenleri öğrendim artık gerisi para ödemeye kaldı her şey için sağ olun aldığım şeyden sizi haberdar edeceğim.

Güle güle kullanın şimdiden hayırlı olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı