R5 3600 ve RX 570 sisteme yükseltme önerisi

• Konuyu başlatan wrexh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 256

wrexh

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Pandemi zamanı kendime bir sistem toplamıştım.

• R5 3600.
  • RX 570 8 GB.
  • 2x8 GB 3200 MHz DDR4 RAM.
  • ASUS B450M K 4400 MHz anakart.

Yıllardır piyasadan habersiz olduğum için işlemci konusunda yardım gerek. İşlemci bütçem 6-7 civarı. Hangi model en güncel veya daha fiyat performans bilmiyorum ama yine AMD tercihim. GPU olarak RTX 4060 almayı düşünüyorum. Ayrıca anakart ve RAM'leri DDR5 ile değiştirmek gerekir mi yoksa böyle idare eder mi ne dersiniz?

Ekonomik olsun ve bir süre daha beni götürsün diye düşünüyorsan, işlemciyi ikinci elden uyguna Ryzen 5 5600 yapıp, ekran kartını da kalan sonraki bütçeye göre yükseltip devam edebilirsin. RAM ve anakartı değiştirmeye gerek kalmaz.

RAM ve anakart şu an için yeterli geliyor eğer amaç düşük bütçe ise,

Bana kalırsa o bütçeye tray bir 5700x3D alınabilir. Bir dahaki ay ise güzel bir 3070 üstü ekran kartı alınabilir.

Ekonomik olsun ve bir süre daha beni götürsün diye düşünüyorsan, işlemciyi ikinci elden uyguna Ryzen 5 5600 yapıp, ekran kartını da kalan sonraki bütçeye göre yükseltip devam edebilirsin. RAM ve anakartı değiştirmeye gerek kalmaz.
ekonomik olsun kaygım yok. Almışken alabildiğimin en iyilerini alayım ve devam edeyim kafasındayım. Muhtemelen ekran kartı için 15 20 binlere çıkamayacağım o yüzden 4060 ve b580 arasındayım. İşlemci için hala araştırıyorum

Bana kalırsa o bütçeye tray bir 5700x3D alınabilir. Bir dahaki ay ise güzel bir 3070 üstü ekran kartı alınabilir.

R5 8400F
i5 14400F
R5 7500F
dediğiniz gibi 5700x3D ve eğer o bütçeye çıkabilirsem R5 8600G için fikrinizi alabilir miyim. Çoğunlukla CS2 tarzı FPS oyunlar ve arada hikayeli açık dünya oyunları oynayacağım. Tek amaç oyun yani

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı