R5 3600 ve RX 5700 Battlefield 1 Anlık Takılmalar

Justpub

Hectopat
Sistemi 20 gün önce topladım. Normalde hiçbir problem yok gibiydi fakat mavi ekran hataları yüzünden RAM testi yaptım. temiz çıkmasına rağmen sorunlu olduğunu öğrendim, Recep Bey sayesinde.
RAM'leri garanti ile değiştirdim, şu an aklıma takılan bir iki olay var. bunların sistemsel mi yoksa yazılımsal mı ya da gayet normal olup olmadığı konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Battlefield 1 de Multiplayer oynarken belli belirsiz droplar yaşıyorum çok kısa süreli fakat nedenini bilemiyorum bunun nedeni ne olabilir.
Buna benzer şekilde Rocket League'de de Online maçta ilk başlama vuruşunu yaparken bir donma takılma yaşıyorum fakat hemen geçiyor.

Aşağıdaki testler Battlefield 1 içindir. (2 Map oynanmıştır. )

Sistemim;
Gigabyte B450M S2H
R5 3600 (CPB kapalı)
RX 5700
16 GB 3000 MHz (2x8)
AOC C24g1
CM MB520

Ek Açıklama 2019-12-28 235238.png
Ek Açıklama 2019-12-28 235308.png
Ek Açıklama 2019-12-28 235529.png
Ek Açıklama 2019-12-28 235546.png
Ek Açıklama 2019-12-28 235604.png
Ek Açıklama 2019-12-28 235624.png
Ek Açıklama 2019-12-28 235638.png
Ek Açıklama 2019-12-28 235653.png
Ek Açıklama 2019-12-28 235705.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimal ile Anti-Lag yüzünden oluyor.

Belkide yarın deneyeceğim inşAllah. Afterburner sonuçları normali peki?
Sorun DX12 de olabilir, ben DX11 ile oynuyorum. Herhangi bir ani takılma, donma vs yaşamadım.
Belkide hocam yarın bir daha deneyeceğim ayarları değiştirip bakalım inşAllah donanımsal birşey yoktur.

Yazmayı unutmuşum hocam xpg s40g 512gb
Donanımsal bir problem olabilir mi sizce?

Tamamdır deniyeceğim. Donanımsal bir. Problem olabilir mi sizce? MSI Afterburner sonuçları normal mi?

Psu markasını tam bilmiyorum hocam. Cooler master mb520 ile birlikte gelen 650w 80+.
Diğer ayarlarında deneyip en kısa sürede atacağım çok bilgili değilim ama gpu power resimlerde vardı sanki 153 gibi bir. Değer çekiyordu.

Yazılımsal ise çok önemli değil hallolur. İnşallah donanımsal bir problem yoktur.
Donanımsal bir sorun gözükmüyor kartta sorun yazılımsal . Sorunsuz ve problemsiz diyenlerde acaba hiç mi stuttering ya da donma sorunları yok merak ediyorum. Bende 20 ye yakın oyun test ettim ,mini stuttering ve stuttering almadığım tek oyun Bf1 .Son amd kartım bir daha kesinlikle almayı düşünmüyorum.
The Division 2 ,Düşük Ekran kartı kullanımı 57 58 fps den yukarı vermiyor. donmalar kasmalar cabası.
Control,Mini stuttering , Stuttering,
Call of Duty Modern Warfare 2019. Aşırı Ram yükleme bunu yaparken oyun içinde 3 saniyelik donma,
Ghost Recon Breaking point, Ghost Recon Wildlands ve Assasins Creed Odyssey belirli yerlerde düşük ekran kartı kullanımı Mini stuttering , Stuttering,
Red Dead Redemptıon 2 zaten Allah 'a emanet
Daha önce gtx 1060 la bu sorunların hiç birini yaşamadım.

Son düzenleme:
Belki de hocam. Anti lag olayını kapadım aslında baya düzeldi gibi ama yinede çok az da olsa bir takılma hissediyorum. Sunuda farkettim hikaye modunu oynamıyorum normalde bugün ona girdim sinematik kısımlarında 56 FPS ye sabitliyor görüntüyü ve sinematik kısmını dona dona izlettiriyor, sinematik bittikten sonra oyuna devam ettiği ilk zamanda bir 5 10 saniye takılma oluyor sonra kendine geliyor. (Sanki onboard ekran kartına geçip sonra harici ile devam ediyor gibi.)

Donanımsal bir sorun gözükmüyor kartta sorun yazılımsal . Sorunsuz ve problemsiz diyenlerde acaba hiç mi stuttering ya da donma sorunları yok merak ediyorum. Bende 20 ye yakın oyun test ettim ,mini stuttering ve stuttering almadığım tek oyun Bf1 .Son amd kartım bir daha kesinlikle almayı düşünmüyorum.
The Division 2 ,Düşük Ekran kartı kullanımı 57 58 fps den yukarı vermiyor. donmalar kasmalar cabası.
Control,Mini stuttering , Stuttering,
Call of Duty Modern Warfare 2019. Aşırı Ram yükleme bunu yaparken oyun içinde 3 saniyelik donma,
Ghost Recon Breaking point, Ghost Recon Wildlands ve Assasins Creed Odyssey belirli yerlerde düşük ekran kartı kullanımı Mini stuttering , Stuttering,
Red Dead Redemptıon 2 zaten Allah 'a emanet
Daha önce gtx 1060 la bu sorunların hiç birini yaşamadım.

Belki de hocam. Anti lag olayını kapadım aslında baya düzeldi gibi ama yinede çok az da olsa bir takılma hissediyorum. Sunuda farkettim hikaye modunu oynamıyorum normalde bugün ona girdim sinematik kısımlarında 56 FPS ye sabitliyor görüntüyü ve sinematik kısmını dona dona izlettiriyor, sinematik bittikten sonra oyuna devam ettiği ilk zamanda bir 5 10 saniye takılma oluyor sonra kendine geliyor. (Sanki onboard ekran kartına geçip sonra harici ile devam ediyor gibi.)
Bana sorun GDDR6 veya PCI 4.0 dan kaynaklı gibi geliyor. Amd 2 sinide ilk defa deniyor. Umarım en kısa zamanda çözerler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı