R5 3600 ve RX 5700 XT GPU ve CPU kullanımı sorunu

umt81

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba bir sistem topladım ve şu an bir sorunum olduğunu düşünüyorum sistemimi yazıyorum.
R5 3600 işlemci.
XFX AMD Radeon RX 5700XT ekran kartı.
8 GB 3200MHz RAM.
900P de ekranım var.
Oyun oynarken CPU kullanımım minimum %80 genelde 90 - 95 oluyor.
GPU kullanımım ise 70 -75 oluyor ara sıra 80 - 85 oluyor bu değerler normal midir?
Eğer al derseniz aynı RAM'den 1 tane daha alacağım.
Yaşadığım bu sorunun darboğaz olduğunu sanmıyorum acaba ekranımın 900P olmasından dolayı mı ekran kartı yüzdem bu şekilde?

Arkadaşlar öncelikle merhaba bir sistem topladım ve şu an bir sorunum olduğunu düşünüyorum sistemimi yazıyorum.
R5 3600 işlemci.
8 GB 3200MHz RAM.
900P de ekranım var.
GPU kullanımım ise 70 -75 oluyor ara sıra 80 - 85 oluyor bu değerler normal midir?
Yaşadığım bu sorunun darboğaz olduğunu sanmıyorum acaba ekranımın 900P olmasından dolayı mı ekran kartı yüzdem bu şekilde?

Darboğaz orani bu kombinasyonda düşük?1080P oynamaniz şart.

R5 3600 işlemci.
8 GB 3200MHz RAM.
900P de ekranım var.

Bildiğim kadarıyla 5700XT 2070S'e rakip durumda yani 2K oyun için ideal bir kart ben 2K'da 2070 ile oynuyorum 2600X ile çok rahat besleniyor kart yüksek ihtimal çözünürlükten kaynaklı o sisteme en az 1080P bir monitör yakışır.

arkadaşlar sağ olun en yakın zamanda 1080pye geçiş yapacağım.
arkadaşlar daha önce çözmem gereken bir sorunum var.
ekran kartını taktıktan sonra fps testleri yapmak için oyunlara girip en yüksek grafiklerde oynamaya başladım. 30 40 dakika oynadıktan sonra ekran kartından bir ses duydum bilgisayarı hemen kapatıp kasayı açtım fana kablo çarpıyormuş. onu hallettim ama bir şeyi fark ettim. kasanın içindeki tüm parçalar gereğinden fazla ısınmış.
güç kaynağım 600w 80plus sertifikası yok alalı neredeyse 2 sene olacak.
oyunlarda drop yemedim ekran kartı neredeyse güzel fps veriyordu.
ve dış kasam eski kasanın önünde sadece ufak bir havalandırma var ama çok işe yaradığını söyleyemem arkada birde egzoz fan var içinde başka soğutucu yok kasa komple kapalı zaten hava alacağı bunlar dışında başka bir yerde yok.
ekran kartına yük bindiğinde birden ısınmaya başlıyo sanırım psu yeterli gücü veremiyo kasa içinde de güzel soğutacak sistemim olmadığı için bu kadar ısındığını ve performansı düşürdüğünü düşünüyorum sizce de bu şekilde midir?

R5 3600 işlemci.
8 GB 3200MHz RAM.
900P de ekranım var.
arkadaşlar sağ olun en yakın zamanda 1080pye geçiş yapacağım.
arkadaşlar daha önce çözmem gereken bir sorunum var.
ekran kartını taktıktan sonra fps testleri yapmak için oyunlara girip en yüksek grafiklerde oynamaya başladım. 30 40 dakika oynadıktan sonra ekran kartından bir ses duydum bilgisayarı hemen kapatıp kasayı açtım fana kablo çarpıyormuş. onu hallettim ama bir şeyi fark ettim. kasanın içindeki tüm parçalar gereğinden fazla ısınmış.
güç kaynağım 600w 80plus sertifikası yok alalı neredeyse 2 sene olacak.
oyunlarda drop yemedim ekran kartı neredeyse güzel fps veriyordu.
ve dış kasam eski kasanın önünde sadece ufak bir havalandırma var ama çok işe yaradığını söyleyemem arkada birde egzoz fan var içinde başka soğutucu yok kasa komple kapalı zaten hava alacağı bunlar dışında başka bir yerde yok.
ekran kartına yük bindiğinde birden ısınmaya başlıyo sanırım psu yeterli gücü veremiyo kasa içinde de güzel soğutacak sistemim olmadığı için bu kadar ısındığını ve performansı düşürdüğünü düşünüyorum sizce de bu şekilde midir?
psu ile ısınma sorunu olmaz sanmam sorun kasada kasanın kapağını açık kullanmayı dene afterburner ile ölç kapalı ve açıkken yüksek ihtimal kasadan kasada hava alacak açıklık olsa bile en az 3 fan öneririm hava sirkülasyonunu sağlamak için aynı sorun bende de vardı kasa kapalı iken 80 dereceleri buluyordu tek fan ile şimdi kasayı değiştirip fanları artırınca kapalı olarak kullanmaya başladım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı