R5 3600 ve RX 5700 XT sistemde 1080P'de darboğaz olur mu?

Teşekkürler hocam bilgi için beni bir süre idare etsin başka birşey istemiyorum, zaten daha sonra 2k monitör alırım. Bu arada forumda yaptığım araştırmaya göre r7 2700x, r5 3600 den daha düşük oyun performansına sahip bir işlemciymiş. Genelde render yapanların tercih etmesi gereken bir işlemciymiş. O yüzden R5 3600 ü tercih edeceğim. Bir sorum olacak Amazonda Powercolor Red Devil 5700 xt ekran kartı var. Bu kart Sapphire rx 5700 xt nitro+ dan daha mı iyidir? Yada kalite olarak nasıl bir markadır? Fiyat olarak uygun geldi ondan sordum.
Darboğaz yapar diyenlerin hiçbirine aldırma sen kardeşim. Hepsi bir yerlerinden sallıyorlar.

Bir sorum olacak Amazonda Powercolor Red Devil 5700 xt ekran kartı var. Bu kart Sapphire rx 5700 xt nitro+ dan daha mı iyidir? Yada kalite olarak nasıl bir markadır? Fiyat olarak uygun geldi ondan sordum.
Tasarım ve soğutma olarak yaklaşık olarak aynı gibiler ama markanın ve bileşenlerin kalitesini bilemiyorum.
Ben sallamıyorum bizzat 3600 ve 5700xt var 9600k daha iyi bir tercih olur 1080pde 9600k almadığıma pişmanım
9600K daha fazla darboğaz yapar :)
O zamanlar 9600K ve Z serisi anakart alacak bütçeniz varsa keşke R7 3700X tercih etseydiniz.

Son düzenleme:
3 ay önce arkadaşa kurdum. Onunda eline mevcut optix mag271cr monitör vardı. Ryzen 5 3600 overclock yaptık. 4.2 GHz çalışıyor. Sapphire RX 5700 XT nitro+ ekran kartını kullanıyoruz. RAM 3600 MHz tercih ettik. Fakat işlemci RAM MHz sınırlamasından dolayı RAM frekansını 3200 MHz sabitledik. Hiç bir sıkıntı yok dar boğazda olmuyor. Eğer sizde oluyorsa donmalar takılmalar monitörünüzde freesync v.s varsa avantaja dönebilir. Ayrıca RX 5700 XT anti-lag gibi bir çok teknolojiyi barındırıyon video izleyin

3 ay önce arkadaşa kurdum. Onunda eline mevcut optix mag271cr monitör vardı. Ryzen 5 3600 overclock yaptık. 4.2 GHz çalışıyor. Sapphire RX 5700 XT nitro+ ekran kartını kullanıyoruz. RAM 3600 MHz tercih ettik. Fakat işlemci RAM MHz sınırlamasından dolayı RAM frekansını 3200 MHz sabitledik. Hiç bir sıkıntı yok dar boğazda olmuyor. Eğer sizde oluyorsa donmalar takılmalar monitörünüzde freesync v.s varsa avantaja dönebilir. Ayrıca RX 5700 XT anti-lag gibi bir çok teknolojiyi barındırıyon video izleyin
3600 MHz RAM almak mantıksız mı? Ayrıca ekran kartı ile herhangi bir sorun yaşamadı mı?

3 ay önce arkadaşa kurdum. Onunda eline mevcut optix mag271cr monitör vardı. Ryzen 5 3600 overclock yaptık. 4.2 GHz çalışıyor. Sapphire RX 5700 XT nitro+ ekran kartını kullanıyoruz. RAM 3600 MHz tercih ettik. Fakat işlemci RAM MHz sınırlamasından dolayı RAM frekansını 3200 MHz sabitledik. Hiç bir sıkıntı yok dar boğazda olmuyor. Eğer sizde oluyorsa donmalar takılmalar monitörünüzde freesync v.s varsa avantaja dönebilir. Ayrıca RX 5700 XT anti-lag gibi bir çok teknolojiyi barındırıyon video izleyin.
RAM 3600 destekliyorsa o hızda çalıştırın. İşlemci 3200MHz olsa bile anakartın 3600 MHz desteği varsa sorunsuz çalışır ve 3200MHz göre daha performanslı olur.
3600 MHz RAM almak mantıksız mı? Ayrıca ekran kartı ile herhangi bir sorun yaşamadı mı?
Alacak kişinin ona verecek bütçesi varsa ve 3200 ile arasında çok fiyat farkı yoksa tabiki alınır.

Hayır almışken 3600 MHz RAM alın zaten 3600 MHz yazan RAM overclock işleminden sonra anakart destekliyorsa 3600 MHz oluyor. Fakat MHz ne kadar yüksek olursa CL değeride okadar artar zaten kullandığımız R5 3600 3200 MHz RAM destek veriyor. 3600 MHz RAM alırsan 3200 MHz düşürürsün böylece RAM zorlanmadan 3200 MHz kullanmış olursun. 3200 MHz RAM alırsan onu 3200 MHz yapmak için overclock işlemi uygulayacaksın buda RAM yorar.
RAM 3600 destekliyorsa o hızda çalıştırın. İşlemci 3200MHz olsa bile anakartın 3600 MHz desteği varsa sorunsuz çalışır ve 3200MHz göre daha performanslı olur.

Alacak kişinin ona verecek bütçesi varsa ve 3200 ile arasında çok fiyat farkı yoksa tabiki alınır.
Bizde B450 Bazooka V2 anakart var 3466 MHz destekliyor. Fakat işlemci 3200 MHz kadar destek vermesi ve bildiğim kadarıyla windows 10 sınırlaması var. Bios üzerinden 3600 görsek dahi normal oyunda v.b uygulamalarda performansı 3200 geçebileceğini sanmıyorum.

Bizde B450 Bazooka V2 anakart var 3466 MHz destekliyor. Fakat işlemci 3200 MHz kadar destek vermesi ve bildiğim kadarıyla windows 10 sınırlaması var. Bios üzerinden 3600 görsek dahi normal oyunda v.b uygulamalarda performansı 3200 geçebileceğini sanmıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Emin misiniz 😀

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı