R5 3600 ve RX 5700XT düşük CPU ve GPU kullanımı

İşlemci Ryzen 5 3600 ve ekran kartı RX 5700 XT. Fortnite oynarken CPU kullanımı %35 ile %50 arasında değişirken GPU kullanımı %45 ile %60 arasında değişiyor ama oyunda kasma vs. olmuyor. Monitörü daha yenileyemedim. Sebep bu olabilir mi? Acaba neden kaynaklanıyor?

Gayet normaldir. 5700XT güçlü bir kart ,özellikle 1080P oynuyorsanız ekran kartı her oyunda tam yük çalışmayacaktır.

İşlemci Ryzen 5 3600 ve ekran kartı RX 5700 XT. Fortnite oynarken CPU kullanımı %35 ile %50 arasında değişirken GPU kullanımı %45 ile %60 arasında değişiyor ama oyunda kasma vs. olmuyor. Monitörü daha yenileyemedim. Sebep bu olabilir mi? Acaba neden kaynaklanıyor?

Geçenlerde bir video izledim tam dediğiniz konudan bahsediyor CS:GO, PUBG ve Fortnite gibi oyunlarda işlemci ve RAM daha önemli, ekran kartı işlemciden daha yüksek seviyede olduğu için kendini yeteri kadar kullanmaya gerek duymuyor onun yerine ekran kartını düşürüp işlemciyi yükseltseniz daha yüksek FPS alacaktınız ve ekran kartınız kendini tam kullanmaya başlayacaktı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı