R5 3600 ve RX 5700XT oyun oynarken kapanıyor ve ara ara takılıyor

JuniorPilot

Decapat
Katılım
14 Haziran 2020
Mesajlar
21
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Kabin Memuru
Arkadaşlar herkese keyifli forumlar öncelikle.
Bilgisayarımı yeni topladım sayılır, henüz 2 aylık. Ancak topladığımdan beri bilgisayarımın ayarlarında ya da parçalardan herhangi birinde bir problem var. Oyun oynarken bir anda kendini resetleyebiliyor. Bu esnada sıcaklık değerleri yük altında olması gerektiği gibi normal. Bir de oyun dışında da gezinirken bir an yarım saniye kadar donuyor ve dıııt sesiyle donuyor. Sonra işlemine devam ediyor. Bilgisayarımın bu hareketleri daha yeni topladığım halde beni kendinden ciddi anlamda soğutuyor. Web de çok aradım ancak çözüm bulamadım. Burada da forumlarda baktığım kadarıyla açılan konular çok da benzer sorunlar değildi. Bu sebeple yeni bir konu açmak istedim. Sistemimi aşağıda paylaşıyorum, sizden ricamdır izlemem gereken adımlar nelerse bana sırasıyla bildirir iseniz hemen yapmaya hazırım. Donanımsal olarak bozuk bir parça var ise de garantiye göndereyim.

MSI B450 Tomahawk anakart.
AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
32 GB RAM ( Forza DDR4 3200 MHz + G.Skill DDR4 3200MHz)
ASUS TUF 3 RX 5700 XT O8G ekran kartı.
240 GB SSD (sistemin kurulu olduğu)
2 TB harddisk.
Gametech 700W PSU.

Şimdiden tüm herkese saygılarımla. Mutlu ve keyifli pazarlar olsun Technopat ailesi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkcası bütçe konusunda bir kısıtlamam yok. Sadece sistemim yukarıda yazıldığı gibi. Yeteri kadar sorunsuz bir PSU almak bana yeterli olacaktır. Ancak problem çıkartmamalı. Gerçi şu anki sorunumun ekran kartı olduğu konusunda endişelerim var ancak yine de bu sisteme yakışan bir PSU alabiliriz, problem yok.

Bütçe sınırsız ise, 700 -750 Watt 80 Gold kaliteli bir PSU işinizi görür. Modüler olursa görünüm açısından daha iyi olur. Bütçe sınırsız olduğu için önce Seasonic sonra FSP öneriyorum, siz araştırmasını yapıp FP olarak en iyisini alın kendinizce.
 
Dediğim gibi, belleklerin birisini çıkarın. Takacağınızı da DIMM A2 slotuna takın. Bir süre öyle kullanın. Sorun çözülürse uyumsuz belleklerden kaynaklıdır. Geri dönüşünüzü bekliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı