Beyler eğer hava sirkülasyonu, sessiz, kaliteli bir kasa arıyorsanız kesinlikle Corsair Carbide Spec Delta RGB kasasını öneririm. Corsair VS 550 gibi kaliteli bir psu ile itopya gibi sitelerden çok uygun fiyata alınabiliyor. Dilerseniz ön kapağı hemen elinizle çekip çıkararak çok daha bol hava almasını sağlarsınız. Ben Wraith Prism stok soğutucu, Asus Rog RX 580 ile GPU 54 60 civarı CPU ise 53 57 derece arasında geziyor. Kasadan çok memnunum hem fanlar kaliteli hemde PSU sessiz. 12v kanalından 540 W verebiliyor. Eğer halen kasa almadıysanız almanızı kesinlikle öneririm.
EyvallahAllah razı olsun
Hocam buradan yazalım. Yan kapak açık test ettim biraz 70 leri görmedi bile. Aynen denemekten zarar gelmez. O zaman denemeye başlıyorum.
Testi yaptım bitirdim. Önde radyatör yokken ve ön taraf açık iken apex benim ayarlarımda 60-61 dereceyi geçmedi. Ultra 8 gb ayarına çektikten sonrada 71-72 dereceleri gördü. Sistem kapalı benim ayarlarım ile oyun 73-74 dereceleri görüyordu. Aynı testi pubg içinde yaptım. Kasa açıkken benim ayalarım ile 59-60 derece. Ultra ayarlarda ise 69-70 derecede gidip geliyordu. Uzun lafın kısası bana mesh panelli kasa ve mümkünse radyatörün üst tarafa takılacağı bir kasa lazım.
Sonuçları yazdım hocam
EyvallahAma yazdığına ek yaptığın için bildirim gelmemiş bana ancak görüyorum. Net bir sonuca ulaşabilmene sevindim, o zaman sana MB511 öneriyorum Üst tarafa da 280mm'ye kadar radyatör takılabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam, tekrar bakarsın sen.
Corsair Crystal 280x modelini kullanıyorum. Hava akışı ve ssessizliği mikemmel. Be Quiet Pure Wings 2 fan taktım.
Aynen fiyat performans olarak bayağı güzel ve kaliteli bir kasa, ben memnunum bayağı.Şuan hem bütçe hem performans için en iyi seçenek 511 gibi duruyor. Araştırmalarıma devam ediyorum.
Bu kasa da iyi hoş bir kasa. Öneriniz için teşekkürler. Bu fiyat bandına çıkarsam tercihim H500 olurdu muhtemelen. Bu fiyat bandında çok güzel kasalar mevcut.
Aynen fiyat performans olarak bayağı güzel ve kaliteli bir kasa, ben memnunum bayağı.
Hocam kasadaki fanlar ve fanların havayı iletirken önünde engel olmaması çok önemli. Ben Dark Ninja ve Dark Ring Led RGB fan ve kontrolcüsünü kullanıyorum. İşlemcim 4.0 GHz overclocklu olduğu halde Wraith Stealth ile tam yükte 63 derecenin üstüne bir iki defa çıktığını gördüm. Eki Görüntüle 482438Eki Görüntüle 482439
Aynen fiyat performans olarak bayağı güzel ve kaliteli bir kasa, ben memnunum bayağı.
Araştırmaya devam ediyorum. Cougar gözüme çok çarpıyor kasa olarak. 15 tatilde indirim falan olursa o zaman alabilirim belki. Günde 2-3 saat oyun oynuyorum yada oynamıyorum. Bir yadan dan hiç değiştirmeme gerek yok diye de düşünmüyorum değilim.
Aynen aslında haklısın ama ne kadar yüksek sıcaklık o kadar daha kısa ömür sanırım, o yüzden 3-5 fazla verip kaliteli güzel bi şey alma taraftarıyım hep. Benim de PC almak yoktu aklımda, sonra bi şeyler oldu kendi bilgisayarımı kardeşime verdim. 5.5K ile başladım. Bi üstünü, daha kalitelisini alayım diyerek 7K ya topladım PC'yi. Attığın kasanın önü yine cam, yanları açık da olsa yeterli hava alacağını sanmıyorum. Böyle bi kasa MB511e alternatif olamaz bence. Almışken önü full mesh bi kasa al.hocam şöyle bir kasa gözüme çarptı MATREXX70 E-Atx / Atx / Mikro Atx / Mini-Itx Siyah Kasa Fiyatı ne dersiniz MB511 e alternatif olabilir mi ?
Evet aynı soğutucuyu ben de kullanıyorum şuan. Oyunlarda Vsync açtığım zaman oyuna göre 45-55 derece arası oluyor maksimum sıcaklık. Ancak işlemcı sıcaklığında kasanın da büyük etkisi var. MB511 ve stok soğutucu ile oyunlarda en yüksek ayarlarda işlemcim 60-65 derece arası değişiyordu.Ustam bende sana benzer bir sorun yaşıyordum Ryzen 3600 ile kasam XIGMATEK CYCLOPS yan ve ön taraf komple temperli cam sadece ön tarafta çok küçük hava almaya yer var sağ ve sol tarafında stok soğutucu ile boşta 50 derece yükte 80 82 derecelere çıkan işlemci mi Arctic Freezer 34 Esports DUO ile çözmüş bulunmaktayım ben ikinci el aldım 200 TL ye sahibinden sıfırı 305 TL ile 345 TL arasında değişmekte genelde 4.2GHz boşta 45 derece yükte 69 dereceyi geçtiğini görmedim 3 saat ultra ayarlarda 4.2GHz de çalıştığı zaman bile ekran kartı Msi 1660S Gaming X o bile 70 dereceye ulaştı ama işlemci 69 dereceyi geçmedi ısınma sebebinin de o kadar olmasının kasaya bağlıyorum benim fikrim illa kasayı değiştirmen değil işlemci soğutucusunu değiştirmen den yanadır. Bu işlemci soğutucusunu aldığım arkadaş sıvı soğutmaya geçtiği için sattığını söyledi ve CORSAIR HYDRO SERİSİ™ H100i PLATINUM RGB LED almış 1100 TL ye performans olarak aralarında 5 dereceden az oynadığını söyledi keşke sıvı soğutma almasaydım dedi. Ama kasa da önemli benim kasamın fotoğraflarını paylaşacağım fikir oluşturmuş olur.