R5 3600X Kasa kapağı kapalıyken sıcaklık sorunu

O ekran kartından kaynaklı değil normalde de öyle zaten. Ne kadar düşüp FPS o kadar az güç gerektiriyor, daha fazlasını yapabilecekken gücünü kısıtlayıp yorulmasını önlüyorsunuz o yüzden 60ta daha düşük derecelerde çalışması normal. İki monitör kullanmanız da bu kadar sıcak çalışmasını sağlıyor olabilir o konu hakkında net bilgim yok.

Önce ki ekran kartımda böyle bir sıkıntı yoktu. Garip gerçekten.
Kasa resimleri: IMG-20200102-124549 IMG-20200102-124535

Önce ki ekran kartımda böyle bir sıkıntı yoktu. Garip gerçekten.
Kasa resimleri: IMG-20200102-124549 IMG-20200102-124535
Bahsettiğiniz olay bir sorun sıkıntı teşkil etmiyor ki, normal bi durum o bende de öyle, çok hızlı koşabilecek gücünüz varken siz daha yavaş yürümeyi tercih edip daha az yoruluyorsunuz öyle düşünün. Eski ekran kartınız çok güçlü olmadığından böyle olabilir. Resimlerden gördüğüm kadarıyla sanki soğutucu üst kısma sığabilir gibi, arkadaki fanları söküp sadece radyatörü üst kısma takmayı dener misin bi. Eğer o şekilde işlemci sıcaklığında fazla bir yükselme yoksa, ekran kartı sıcaklığını da düşürüyorsa 2 fanlı olarak radyatörü üst kısımda kullanırsın tüm sorunun çözülmüş olur. Tabii ön kapağı çıkartacaksın.

Bahsettiğiniz olay bir sorun sıkıntı teşkil etmiyor ki, normal bi durum o bende de öyle, çok hızlı koşabilecek gücünüz varken siz daha yavaş yürümeyi tercih edip daha az yoruluyorsunuz öyle düşünün. Eski ekran kartınız çok güçlü olmadığından böyle olabilir. Resimlerden gördüğüm kadarıyla sanki soğutucu üst kısma sığabilir gibi, arkadaki fanları söküp sadece radyatörü üst kısma takmayı dener misin bi. Eğer o şekilde işlemci sıcaklığında fazla bir yükselme yoksa, ekran kartı sıcaklığını da düşürüyorsa 2 fanlı olarak radyatörü üst kısımda kullanırsın tüm sorunun çözülmüş olur. Tabii ön kapağı çıkartacaksın.

Hocam üstte yeterli mesafe yok maalesef. Kasa v200tg rgb model. Kendi sayfasında bile yer vermemiş adamlar. Olsa bir saniye bile durmazdım zaten :)

Hocam üstte yeterli mesafe yok maalesef. Kasa v200tg rgb model. Kendi sayfasında bile yer vermemiş adamlar. Olsa bir saniye bile durmazdım zaten :)
Evet şimdi ben de baktım da ön ve arka için demişler üst kısım hakkında bir şey yok :D Arka egzoz fanı biraz aşağıya kayarsa sanki sığabilir gibi göründü buradan o yüzden dedim. O zaman tek çare işlemci stok fanı ile kasa ön kapağının çıkması sanırım.

Evet şimdi ben de baktım da ön ve arka için demişler üst kısım hakkında bir şey yok :D Arka egzoz fanı biraz aşağıya kayarsa sanki sığabilir gibi göründü buradan o yüzden dedim. O zaman tek çare işlemci stok fanı ile kasa ön kapağının çıkması sanırım.

Aynen öyle. Yarın denerim onuda. Yeni kasa lazım mı lazım değil mi testi yapacağız. İki ucu da sıkıntılı :D :D bakalım sonuç ne olacak.

Aynen öyle hocam. Yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkürler. Yarın görüşmek üzere. :) :) Kardeşim Apex testi yapıyor max 75 dereceyi gördü.

Aynen öyle hocam. Yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkürler. Yarın görüşmek üzere. :) :) Kardeşim Apex testi yapıyor max 75 dereceyi gördü.
Estağfurullah ne demek burada da yardımlaşamayacaksak nerede yardımlaşacağız :D Apex hiç oynamadım bi şey diyemeyeceğim :D Sonuçları bekliyorum

Estağfurullah ne demek burada da yardımlaşamayacaksak nerede yardımlaşacağız :D Apex hiç oynamadım bi şey diyemeyeceğim :D Sonuçları bekliyorum

Allah razı olsun :)

Hocam buradan yazalım. Yan kapak açık test ettim biraz 70 leri görmedi bile. Aynen denemekten zarar gelmez. O zaman denemeye başlıyorum.

Hocam buradan yazalım. Yan kapak açık test ettim biraz 70 leri görmedi bile. Aynen denemekten zarar gelmez. O zaman denemeye başlıyorum.

Testi yaptım bitirdim. Önde radyatör yokken ve ön taraf açık iken apex benim ayarlarımda 60-61 dereceyi geçmedi. Ultra 8 gb ayarına çektikten sonrada 71-72 dereceleri gördü. Sistem kapalı benim ayarlarım ile oyun 73-74 dereceleri görüyordu. Aynı testi pubg içinde yaptım. Kasa açıkken benim ayalarım ile 59-60 derece. Ultra ayarlarda ise 69-70 derecede gidip geliyordu. Uzun lafın kısası bana mesh panelli kasa ve mümkünse radyatörün üst tarafa takılacağı bir kasa lazım.

Sonuçları yazdım hocam :)

Son düzenleme:
Beyler eğer hava sirkülasyonu, sessiz, kaliteli bir kasa arıyorsanız kesinlikle Corsair Carbide Spec Delta RGB kasasını öneririm. Corsair VS 550 gibi kaliteli bir psu ile itopya gibi sitelerden çok uygun fiyata alınabiliyor. Dilerseniz ön kapağı hemen elinizle çekip çıkararak çok daha bol hava almasını sağlarsınız. Ben Wraith Prism stok soğutucu, Asus Rog RX 580 ile GPU 54 60 civarı CPU ise 53 57 derece arasında geziyor. Kasadan çok memnunum hem fanlar kaliteli hemde PSU sessiz. 12v kanalından 540 W verebiliyor. Eğer halen kasa almadıysanız almanızı kesinlikle öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı