İçerisinde AMD Ryzen 5 3600 ve ASUS Dual Radeon RX 5600 XT olan sisteme sahibim. Sistemi alalı yaklaşık 1.5 ay oldu. Aldığımdan beri yaşadığınız sorunu yaşıyorum. Benimki de yeşil ekran verip sistemi tekrardan başlatıyordu. Asla tam yükteyken problem yaşamadım. Ne zaman oyun menüsünde ya da oyundan çıksam, sorun o zaman baş gösteriyordu. Bu problemi yaşadıktan sonra, olay görüntüleyicisinde kernel-Power ve whea-logger hatalarını alıyordum.
Ekran kartından olduğunu düşündüğüm için arkadaşımının ekran kartını(RTX 2060) kendi sistemime taktım ve RX 5600 XT'yi de arkadaşımın sistemine taktım. 1 gün geçtikten sonra arkadaşımın bilgisayarı kitlendi, bembeyaz bir ekranda kaldı.
Yani özet olarak, benim için problem ekran kartında. Dün ASUS servisine kartı teslim ettim.
Ancak işlemci kaynaklı da bu tarz sorunlar yaşayan arkadaşlar mevcut. İşlemcisini değiştirip, sorunun düzeldiğinden bahsediyorlar. Benim fikrim, eğer garantileri devam ediyorsa aldığınız firmaya başvurmak. Umarım siz bu lanet sorundan kurtulabilirsiniz.