R5 3600X sistemde BF5 akıcı değil

İşletim sistemi
Windows 10
RAM
Cl16 3200 mhz 16 gb
Ekran kartı
Msi gaming x gtx 1660
Anakart
Msi b450m-a pro max
İşlemci
R5 3600X
Oyun hiç akıcı hissettirmiyor, nedenini anlamış değilim. FPS sıkıntısı da yok. Sabit 60 FPS ile oyunu oynayabiliyorum ancak oyun akıcı değil. Nedeni nedir ve nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Future frame rendering ayarı vardı oyunda onu kapatır misiniz?
Hemen deniyorum.

Future frame rendering ayarı vardı oyunda onu kapatır misiniz?
Bahsettiğiniz ayarı kapatınca biraz daha iyi oldu gibi. Ek olarak ghosting'i fazla olan bir monitör kullanmaktayım. Bu da bu hissiyatın oluşmasında bir etken olabilir mi ?

60 FPS akıcı bir değer değil.

Bu akıcı olmama durumu sabit durup ekrana bakarken mi yaşanıyor yoksa etrafa bakarken mi?
Akıcı bir görüntü için kare hızı kaç olmalı hocam ? Akıcı olmama durumunu oyun içinde hareket ederken yaşıyorum, silah ile nişan aldığımda bu durumun azaldığını hissedebiliyorum ancak koşarken veya kamerayı çevirirken bu durum hissedilebiliyor.

Akıcı bir görüntü için kare hızı kaç olmalı hocam ? Akıcı olmama durumunu oyun içinde hareket ederken yaşıyorum, silah ile nişan aldığımda bu durumun azaldığını hissedebiliyorum ancak koşarken veya kamerayı çevirirken bu durum hissedilebiliyor.

Önemli olan şey fps değeri değil giriş gecikmesi. Giriş gecikmesini yüksek ise 100 FPS alırsın 40 FPS gibi hissedersin. 60 FPS ile oynarken sırf aldığın FPS değeri ile birlikte 16.6ms gibi bir ek gecikme söz konusu. Ben 200 FPS ile BF1 oynuyorum mesela FPS kaynaklı giriş gecikmem 5ms. Aramızda sadece FPS değerinden kaynaklı 12 milisaniye fark var. Bu elbette fare hareketlerine yansıyacak.

1. GPU %98'den fazla kullanılıyorsa ekran kartı darboğazından giriş gecikmesi tavan yapar.
2. FPS azaldıkça giriş gecikmesi artar. Fare hareketlerinin akıcılığı oyun içi aldığın FPS'e bağlıdır. Daha yüksek FPS = daha akıcı fare.
3. Monitör kaynaklı ek giriş gecikmesi her monitörde biraz vardır. Monitörün kötüyse çok fazla olabilir.
4. V-sync kullanıyorsan ek giriş gecikmesi yaratır.
5. FPS değerin sabit değilse ve sürekli dalgalanıyorsa aldığın değerin altındaymış gibi bir hissiyat yaratır.

Bunları tek tek kontrol et.

Önemli olan şey fps değeri değil giriş gecikmesi. Giriş gecikmesini yüksek ise 100 FPS alırsın 40 FPS gibi hissedersin. 60 FPS ile oynarken sırf aldığın FPS değeri ile birlikte 16.6ms gibi bir ek gecikme söz konusu. Ben 200 FPS ile BF1 oynuyorum mesela FPS kaynaklı giriş gecikmem 5ms. Aramızda sadece FPS değerinden kaynaklı 12 milisaniye fark var. Bu elbette fare hareketlerine yansıyacak.

1. GPU %98'den fazla kullanılıyorsa ekran kartı darboğazından giriş gecikmesi tavan yapar.
2. FPS azaldıkça giriş gecikmesi artar. Fare hareketlerinin akıcılığı oyun içi aldığın FPS'e bağlıdır. Daha yüksek FPS = daha akıcı fare.
3. Monitör kaynaklı ek giriş gecikmesi her monitörde biraz vardır. Monitörün kötüyse çok fazla olabilir.
4. V-sync kullanıyorsan ek giriş gecikmesi yaratır.
5. FPS değerin sabit değilse ve sürekli dalgalanıyorsa aldığın değerin altındaymış gibi bir hissiyat yaratır.

Bunları tek tek kontrol et.
1-Ekran kartı kullanımı %60-70 Civarında geziniyor. Grafikler orta seviyede
2-FPS kilidini kaldırınca orta grafiklerde FPS 60-80 arasında değerlerde geziniyor.
3-Monitörümde ghosting durumu fazlasıyla var hatta monitör değil, televizyon desem daha doğru olur. Oyunları televizyon üzerinden oynuyorum.
4-Ayar kapalı olması lazım
5- Dediğim gibi FPS 60-80 arasında gidip geliyor.
Grafik ayalarım görseldeki gibi.

Yok mu derdime deva 😁

Dosya Ekleri

• 1667330445438.png
    1667330445438.png
    128,5 KB · Görüntüleme: 27
  • 1667330451712.png
    1667330451712.png
    349,2 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Hocam şunu bi dene istersen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorunum bu değil.

Hmm bir bakayım, belki işe yarar bir şeyler bulurum
Hocam oyun içi çözünürlükle masaüstünü aynı yapmayı deneyin bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı