R5 3600X sistemde RAM 3600 MHz olmuyor

sapiohamsi61

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,
Sistemimde MSI B450M-A Pro Max anakarta takili Ryzen 5 3600X CPU var. Mevcut RAM'lerim 3600 MHz desteklemesine ragmen XMP acip frekanslari 3600 MHz'de biraktigim zaman kasadan monitor, klavye veya fareye elektrik gitmiyor. Tekrar BIOS pili cikartip BIOS sifirlamak zorunda kalıyorum. BIOS Update yapmama rağmen RAM'lerimi maksimum 3200 MHz'de kullanabiliyorum. Konu hakkinda destek olabilecek birileri var midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende de aynı sorun var, ramleri 2666mhz de kullanabiliyorum, anakartım asus prime b350m-a. Ram markanız nedir?

Tek RAM'le sistemi açın, XMP ile 3600MHz yapın, kaydedip çıkın sistemi kapatıp 2. RAM'i takıp açın.

Hocam bu yöntem işe yaramadı.

Hocam bende de aynı sorun var, RAM'leri 2666MHz de kullanabiliyorum, anakartım ASUS Prime B350M-A. RAM markanız nedir?

RAM markam Corsair 2x8GB cMW16GX4M2Z3600C18 ver3.31

Detaylı Olarak sistemim:

MSI B450-M'a Pro Max Anakart.
Ryzen 5 3600X CPU.
Corsair 2x8 GB RAM. CMW16GX4M2Z3600C18 ver3.31.
MSI 1660 Super GPU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu yöntem işe yaramadı

RAM markam Corsair 2x8GB cMW16GX4M2Z3600C18 ver3.31

Detaylı Olarak sistemim:

MSI B450-M'a Pro Max Anakart
Ryzen 5 3600X CPU
Corsair 2x8 GB RAM CMW16GX4M2Z3600C18 ver3.31
MSI 1660 Super GPU

İşlemci soğutucusunu biraz gevşetip deneyin.

Pin temas sorununda bu tarz sorunlar yaşanabiliyor.

İşlemci soğutucusunu biraz gevşetip deneyin.

Pin temas sorununda bu tarz sorunlar yaşanabiliyor.

Az önce voltaj değerini 1.35 yaparak XMP profil 2 seçtim ve 3600MHz olarak sistem açıldı. Ekrana görüntü klavye ve fareye elektrik geldi fakat oyun açtığım gibi tekrar sistem kapandı. Soğutucunun pinleri vs RAM slotlarının herhangi bir yerine temas etmiyor şu anda.

İşlemci pinlerinde soğutucu aşırı sıkıldığında temas sorunu oluyor, soğutucunun pinleri ile alakalı değil.

İşlemci pinlerinde soğutucu aşırı sıkıldığında temas sorunu oluyor, soğutucunun pinleri ile alakalı değil.

Hocam sogutucuyu gevsettim fakat degisen bir şey olmadi. Ben de tum sistemi temizledim belki tozdandir diye yine degisen bir şey olmadi sistem 3600MHz oluyor fakat surekli olarak Windows acildiktan iki saniye sonra cokuyor yeniden baslatiyor.

Açıkçası ben de pes edip 3200MHz kullanmaya devam edecegim gibi duruyor cunku ne yontem varsa denedim artik yordu bayağı.

Bakım zamanı macun yenilemek için soğutucuyu çıkardığınızda işlemci pinlerini de kontrol edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…