Hocam yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Bu açılmama olayından sonra BIOS pilini çıkarıp taktım sıfırladım, sonrasında RAM'leri 3600'e ayarladım ve çıktım. Siz yazdıktan sonra BIOS'tan CPB kapattım ve Ryzen Master üzerinden 4.2 GHz sabitleyerek ( yeterli geleceğini düşündüm ) ve 1.35 V'dan düşerek Cinebench R20 üzerinden testler yaptım. 3756 puan geldi. Voltajı 1-2 kademe düşürerek devam ettim ve en yüksek skoru ( 3777 puan ) 1.3 v civarında yakaladım, sıcaklık 65-67 °C oldu. 1.28 V altına indikçe puan da düşmeye başladı. Stok ayarlarda CPB açık iken 3645 puan vermişti ve sıcaklık 74 °C civarıydı. Şu an bilgisayar aşırı sessiz ve voltaj sabit geliyor. AIDA64 üzerinden bir 15-20 dakikalık stres testine sokup kapanma vs. olmazsa bu şekilde ayarlamak istiyorum. Bir sorum daha olacak size, eğer kapanma vs. olmazsa BIOS üzerinden voltajı 1.325'e nasıl ayarlayabilirim? ASUS arayüzü biraz karışık, offset yapıp +,- ile giriliyor direkt voltajı yazamıyorum. VDDCR CPU Voltage'ın yanında bir voltaj yazıyor ( 1.10 gibi ) ama sağ üst taraftan bakınca çektiği voltaj miktarı farklı görünüyor. Tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için.