R5 3600X ve 2080S Sistem Toplama

coldfujin

Decapat
Merhaba arkadaşlar, forumda yeniyim. Öncelikle herkese iyi forumlar.

Uygun fiyata gördüğüm için Almanya'dan gelen arkadaşımdan MSI 2080 Super Gaming Trio getirmekte fakat bu ekran kartının yanına bütçemi çok aşmayacak hangi bilgisayar parçaları eklenir?

Öncelikle bütçeme uyan ve kendimce az bir bilgiyle ayarlayabildiğim parçaları yazayım,siz olur olmaz diye beni düzeltin.
700-800 liraya düzgün fanlı ve PSU'lu bir kasa var mı yoksa bu parçalar için daha güçlü bir PSU mu lazım?

Ryzen 5 3600X sizce bu ekran kartıyla uyumlu çalışır mı? Başka eklemem çıkarmam ya da hatalı yaptığım bir şey var mı?

Yardımcı olursanız çok sevinirim, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı o bütçede Gaming Plus Max veya Tomahawk Max olarak değiştirmeniz daha iyi olacaktır. Zira bu iki anakartın VRM kalitesi TUF'tan daha yüksek.
PSU ve kasa içinse minimum:

Bu iki ürün gider.
Şimdiden hayırlı olsun.

Anakartı o bütçede Gaming Plus Max veya Tomahawk Max olarak değiştirmeniz daha iyi olacaktır. Zira bu iki anakartın VRM kalitesi TUF'tan daha yüksek.
PSU ve kasa içinse minimum:

Bu iki ürün gider.
Şimdiden hayırlı olsun.

teşekkürler ilgin ve geri dönüşün için.
aslında benım yazdıgım anakartı seçmemin sebebi çift m2 slotunun olması. ileride evo plus ssd'lerden bi tane daha almak istiyorum. senin attıgında da böyle bir şey mevcut mu yapılabilir mi?
Başka yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.

Son düzenleme:
teşekkürler ilgin ve geri dönüşün için.
aslında benım yazdıgım anakartı seçmemin sebebi çift m2 slotunun olması. ileride evo plus ssd'lerden bi tane daha almak istiyorum. senin attıgında da böyle bir şey mevcut mu yapılabilir mi?
Başka yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.
İkisinde de birer tane M.2 yuvası var.

İkisinde de birer tane M.2 yuvası var.

yazdıgım anakart tuf'ta çift m2 yazıyor? iki giriş demek değil mi yoksa çiftin başka bir anlamı mı var ?
1080P'de darboğaz yapabilir. Minimum 2K monitör kullanmalısın.

BenQ Zowie XL2411P 24" 144Hz 1ms (DVI-DL+HDMI+Display) Full HD TN Espor Oyun Monitörü ile kullanıcam bir problem olur mu?

yazdıgım anakart tuf'ta çift m2 yazıyor? iki giriş demek değil mi yoksa çiftin başka bir anlamı mı var ?

BenQ Zowie XL2411P 24" 144Hz 1ms (DVI-DL+HDMI+Display) Full HD TN Espor Oyun Monitörü ile kullanıcam bir problem olur mu?
Şöyle söyleyim. RTX 2080 veya Super 2K ,4K için üretilmiş bir kart. 1080P'de kullandığınızda kart gerçek performansını yansıtamaz. CS:GO gibi oyunlar da problem yaşamazsın.

2070S alıp 3700x işlemci yapsan çok daha kaliteli bir oyun deneyimi yaşarsın 1080P'de

Haklısın dostum aslında ilk planım oydu. Sonra Almanyadan 2070s fiyatına 2080s alma fırsatı geçince kaçırmıyım dedim. 10 yıl sonra ilk defa performans bilgisayarı toplayınca en iyisi olsun bir 10 yıl daha yenileyemem diye düşündüm.

şimdi bir tek psu'lu kasa veya psu + kasa eksik kaldı

monitör de yukarıda yazdıgım gibi zowie xl2411p eğer oyunlarda sıkıntı "çok" fazla sıkıntı çıkarır başka monitör seçeneklerini yazarsanız mutlu olurum

ilginiz için teşekkürler.
Şöyle söyleyim. RTX 2080 veya Super 2K ,4K için üretilmiş bir kart. 1080P'de kullandığınızda kart gerçek performansını yansıtamaz. CS:GO gibi oyunlar da problem yaşamazsın.

yazdıgım monitör oyunlarda çok fazla fps drop yaşatır mı? Kesin değiştirmeli miyim monitörü sizce?

Haklısın dostum aslında ilk planım oydu. Sonra Almanyadan 2070s fiyatına 2080s alma fırsatı geçince kaçırmıyım dedim. 10 yıl sonra ilk defa performans bilgisayarı toplayınca en iyisi olsun bir 10 yıl daha yenileyemem diye düşündüm.

şimdi bir tek psu'lu kasa veya psu + kasa eksik kaldı

monitör de yukarıda yazdıgım gibi zowie xl2411p eğer oyunlarda sıkıntı "çok" fazla sıkıntı çıkarır başka monitör seçeneklerini yazarsanız mutlu olurum

ilginiz için teşekkürler.

yazdıgım monitör oyunlarda çok fazla fps drop yaşatır mı? Kesin değiştirmeli miyim monitörü sizce?
Yani dediğim gibi bu durum oyundan oyuna değişir. İstediğiniz FPS değerlerine 1080P'de ulaşamayabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı