R5 3600X ve RTX 2070 sistem oyun açıldıktan sonra reset atıyor

Muratsb

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda işlemciyi yeni değiştirdim. 3600X ve RTX 2070 Gaming X mevcut.
Termal macun her şey yeni fakat özellikle GTA 5 gibi yüksek donanımlı oyunları açtığımda bilgisayar kendini yeniden başlatıyor aniden.
Oyun oynamadan saatlerce kullanabiliyorum fakat oyun oynama esnasında kendi kendini kapatıyor.
CPU Maksimum 82 derece full yükte ultra ayarlar, ekran kartı maksimum 59 derece.
Ne yapmalıyım?

PSU 600W Corsair, 3200mhz 16 GB Ram, RTX 2070, 3600X (işlemci termal macun 1 hafta önce sürüldü yeni)
Stok fan ile normal oyunlarda 65-70, ultra ayarlar GTA 5 işlemci maksimum 82 ortalama 75-80 arası. Kendi kendiliğine yeniden başlatılıyor sistemim. Overclock ya da herhangi bir şey yapmalı mıyım?
Hayır, yapmayın. O işlemcinin normalde o kadar ısınmaması lazım. Macunu doğru sürdüğünüze emin misiniz? Kasa modeli nedir?

macun ekstra sürdüm + stok fan macunu ile beraber yeni. Kasa modeli Cooler Master MB520
Ekstra macunu sürdüyseniz stok fanın macununu temizlemeniz lazımdı. Çok macun da ısıya yol açabiliyor. Fanı söküp, tüm macunu komple temizleyip nohut tanesi kadar macun kullanıp tekrar dener misiniz?

Ekstra macunu sürdüyseniz stok fanın macununu temizlemeniz lazımdı. Çok macun da ısıya yol açabiliyor. Fanı söküp, tüm macunu komple temizleyip nohut tanesi kadar macun kullanıp tekrar dener misiniz?
Sadece nohut tanesi hatta daha küçük termal macun sürdüm. Ekstra stok fan AMD üstündeki termal macun var. Çok değil normal sürdüm ben size tekrardan değerleri buraya atacağım. 15-20 dakika oynama süresinde edindiğim değerleri.

Sadece nohut tanesi hatta daha küçük termal macun sürdüm. Ekstra stok fan AMD üstündeki termal macun var. Çok değil normal sürdüm ben size tekrardan değerleri buraya atacağım. 15-20 dakika oynama süresinde edindiğim değerleri.

Hocam sorununuz güç kaynağı ile alakalı bu konuda tecrübeliyim size gidin PSU alın demiyorum lakin başka kaliteli bir PSU ile denemenizi tavsiye ederim aynı sorun bende de vardı 3 ay uğraştırdı ekran kartına kadar söktüm termal macunladım ne yaptıysam çözüm olmadı güç kaynağında şişik kondansatör falan var mı diye baktım ama güç kaynağındanmış sorun değiştirdim düzeldi aynı sorun vardı ufak çaplı oyunlarda sorun olmuyordu lakin AAA dediğimiz oyunlarda örnek vereyim Warzone GTA 5 NBA 2K20 falan sorun yaratıyordu direk kendini resetliyordu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı