- RAM
- XPG Gammix D30 8 GB 3000MHz DDR4 CL16 RAM
- SSD veya HDD modeli
- Western Digital 3.5" 1 TB ve WD SN750 500GB Black
- Ekran kartı
- SAPPHIRE RADEON RX 6700 PULSE 10GB
- Anakart
- ASUS TUF B450-PRO GAMING
- İşlemci
- AMD RYZEN 5 3600X
Yaklaşık 6 ay önce bir ekran kartı aldım. RX 6700 10GB onu alıp taktıktan sonra ne zaman olacağı belli olmuyor. Ama genelde arkada tarayıcı da YouTube açıkken ara ara Alt Tab ile video izliyorum, başlatıp durduruyorum yani oyun aralarında videoyu. Oyuna geçiş yapınca veya video sekmesine geçiş yapınca siyah ekran oluyor ve hiçbir işlev çalışmıyor güç tuşundan bilgisayarı kapatıp yeniden açmam gerekiyor. Zaman geçtikçe ekran kartı driver güncellemeleri geldi onları yaptım kimisinde sorun düzeldi gibi oldu. Sonra grafik istemeyen LoL gibi oyunlarda olmaya başladı bu sefer siyah ekran olmadan oyundaki son görüntüde donuyor.
Yine aynı şekilde tuş üzerinden bilgisayarı kapatıp açmadan düzelmiyor. Bıktırdı artık uzun zamandır da oyun oynamıyorum bugün bir CS:GO gireyim dedim 10 dakika falan oynadım. Bir anda oyun kapandı. Bu ilk defa oldu sonra tarayıcıya girdim. Araştırayım biraz. Dedim neden olabilir diye. Derken yazı yazarken tarayıcıda dondu yine bilgisayar tuş üzerinden kapatıp açtım. Delirmek üzereyim ne yapacağım bilmiyorum minidump dosyası paylaşabilirim. Ama mavi ekran yemedim hiç.
O yüzden bir şey çıkmaz sanırım. Ekran kartına FurMark testi yaptım kapanmadan tamamladı. OCCT ile güç kaynağı, işlemci, ekran kartı testi yaptım sorun çıkmadı. RAM'lerden şüpheleniyorum onun için de Windows'un kendi RAM testini yaptım sorun çıkmadı. Şimdi Memtest86 yapacağım. Onun sonuçlarını da paylaşırım. Allah aşkına bilgisi olanlar yardımcı olsun. RAM 2 tane olacak yanlış yazmışım 8x2 (16 GB).
Yine aynı şekilde tuş üzerinden bilgisayarı kapatıp açmadan düzelmiyor. Bıktırdı artık uzun zamandır da oyun oynamıyorum bugün bir CS:GO gireyim dedim 10 dakika falan oynadım. Bir anda oyun kapandı. Bu ilk defa oldu sonra tarayıcıya girdim. Araştırayım biraz. Dedim neden olabilir diye. Derken yazı yazarken tarayıcıda dondu yine bilgisayar tuş üzerinden kapatıp açtım. Delirmek üzereyim ne yapacağım bilmiyorum minidump dosyası paylaşabilirim. Ama mavi ekran yemedim hiç.
O yüzden bir şey çıkmaz sanırım. Ekran kartına FurMark testi yaptım kapanmadan tamamladı. OCCT ile güç kaynağı, işlemci, ekran kartı testi yaptım sorun çıkmadı. RAM'lerden şüpheleniyorum onun için de Windows'un kendi RAM testini yaptım sorun çıkmadı. Şimdi Memtest86 yapacağım. Onun sonuçlarını da paylaşırım. Allah aşkına bilgisi olanlar yardımcı olsun. RAM 2 tane olacak yanlış yazmışım 8x2 (16 GB).
Son düzenleyen: Moderatör: